Vers gekweekte melk kefirkorrels

Verse melkkefirkorrels

Artikel 4 van 6
€ 14,75 (inclusief btw)

Melkkefir kopen en zelf maken met het verse yoghurtplantje

De 10 gram kefir korrels (of yoghurtplantje) die u bij ons als kefir starter koopt, zijn op de dag van verzending vers geoogst, afgespoeld, uitgelekt, gewogen en hermetisch geseald en lekvrij verpakt met aardig wat voeding (melk en een klein beetje melkkefirdrank, zodat de korrels goed actief blijven).

Dit gaat levend en wel met de post naar de klant. U dient er direct mee te starten en het is dan gelijk actief.

Wel zal het even moeten acclimatiseren, wennen aan andere melk, pot, klimaat in huis. Dit duurt normaliter niet langer dan 1 week.

Zelf melkkefir maken met yoghurtplantje, geeft heerlijke probiotische kefir yoghurt.

Zelf melkkefir maken met yoghurtplantje (die als kefir starter werkt)
geeft heerlijke probiotische kefir yoghurt.

 

U ontvangt NETTO 10 gram melk kefir korrels, maar altijd meer

U ontvangt 10 gram aan kefirkorrels als melkkefir starter. Dat is netto, dus het gewicht van afgespoelde EN uitgelekte kefirkorrels, maar waar vervolgens voldoende voeding bijgevoegd wordt.

Dat doen wij dus bewust anders dan sommige andere leveranciers die weliswaar 10 gram leveren, maar dat is dan inclusief de voeding! Dan moet de hoeveelheid kefirkorrels wel minder dan 5 gram zijn, anders wordt er namelijk te weinig voeding gebruikt om het goed en actief met de post te kunnen verzenden.
Dat is snel verdienen! Maar niet op de manier zoals wij die ooit zullen toepassen.

Overigens ronden wij die 10 gram altijd ruimschoots naar boven af (minimaal 11 gram). U krijgt dus waar voor uw geld en bovendien van een onberispelijke kwaliteit (zie klant duizenden beoordelingen).

 

Kefir korrels niet altijd voorradig!

Tot voor kort konden we het altijd uit voorraad leveren. Dat lukt helaas niet altijd meer. Dat zit hem in de combinatie van de trage(re) groei van deze kefir korrels en de soms explosief toegenomen vraag.

Mocht de voorraad op '0' staan, dan niet getreurd. U ziet dan ook automatisch hoe lang het maximaal gaat duren voordat het weer geleverd kan worden.

Vaak zal de voorraad van vrijdag t/m zondag op 0 staan. Daardoor kunnen we de enorme piek qua bestellingen die we anders gedurende het weekend hadden (wanneer het niet verzonden kan worden) vermijden. Zodoende zijn we in staat om beter/vaker te kunnen leveren.

Levertijd

  • Levering (dus verzending): zie levertijd

  • Bestelbaar: Vanaf nu

U hoeft er dus niet voor te bellen of mailen (we verwijzen alleen maar naar deze tekst), alleen wat geduld oefenen, zodat wij straks weer ruim uit voorraad kunnen leveren in plaats van met enige regelmaat nee te moeten verkopen.

 

Beperkt bestelbaar

Aangezien er aanhoudend (extreem!!) veel belangstelling is voor melkkefir, i.c.m. het feit dat deze zich niet erg snel vermenigvuldigt, mag per klant/bestelling maximaal 1 portie besteld worden.

Mocht je toch meer porties besteld hebben, dan wordt het aantal aangepast naar 1 en het teveel betaalde bedrag teruggestort naar uw rekening.

 

Waterkefir als alternatief voor melkkefir

Wellicht een idee om met waterkefir te starten? Als u met kefir voor het eerst begint, weet dan dan waterkefir in de praktijk:

  • Toch wat gemakkelijker is (minder startproblemen, onduidelijkheden)

  • Meer receptmogelijkheden, vooral met een tweede fermentatie

  • Groeit veel sneller, start na vakantie ook sneller goed op

Probiotische frisdrank? Bestel hier verse waterkefirkorrels

 

Wat is melkkefir, is dat een yoghurtplantje, of ...?

Melkkefir wordt in de volksmond ook weleens yoghurtplantje genoemd. Alleen is het woord "plantje" een beetje ongelukkig, omdat kefir helemaal geen plantje is! Ook yoghurt bloem of yoghurt bloemen komt voor.

Je maakt ook geen yoghurt kefir of kefir yoghurt, je maakt een melk kefir drankje. Het is wat dunner vloeibaar dan yoghurt.

Wil je dus een yoghurt plantje, yoghurt plant, yoghurt bloemen, kefir bloempjes of kefir bloemen kopen? Dan bedoel je dus eigenlijk melk kefirkorrels.

Vandaar dat wijzelf liever spreken over "melkkefir". Melkkefir is een symbiose (= samenlevingsvorm van micro-organismen, tot beider voordeel) van melkzuurbacteriën en gisten in een natuurlijk gevormde korrelvorm, die inderdaad op bloemkoolroosjes lijken.

Er wordt dus wel hetzelfde mee bedoeld.

 

De voordelen van de probiotische zuiveldrank melkkefir (yoghurt kefir) zijn groot

Melkkefir drank is een overheerlijk kefir drankje. Zelfs kefir van magere melk gemaakt, smaakt toch romig. En er zit een lichte tintel in en is friszuur. Zo goed als alle lactose is 'verdwenen' (opgesnoept door bacteriën en gistkiemen), daardoor dus ook licht verteerbaar. De meeste mensen vinden het lekker. En veel van de mensen die een lactose intolerantie hebben, kunnen er toch tegen. Wel eerst voorzichtig proberen, bv. met kefir uit de supermarkt.

Misschien denk je; maar wat is beter, kefir of karnemelk?

Als je karnemelk lekker vindt, stijgt kefir daar ver boven uit. Er zit nog minder lactose in en qua probiotische waarde heeft melkkefir vele malen meer waarde (meer dan 40 bacteriestammen en gistkiemen).

I.c.m. rauwe melk krijg je rauwe kefir, beter dan dat wordt het niet.

Melkkefir, de zuivelste verwenner! Kefir drinken is lekker EN gezond!

 

Hoe melkkefir bereiden met het yoghurtplantje?

Deze melk kefirkorrels doet u in een verse lading dierlijke melk. U laat het 1 dag op kamertemperatuur staan, waarna de melk gefermenteerd is. Het is daardoor een heel ander product geworden: Melkkefir drank. Het ondersteunt de gezondheid veel meer en beter dan melk ooit zou kunnen, het is lichter verteerbaar, rijker aan vitamines, veel lekkerder (lichtzuur en met een exotische tintel) en lobbiger van textuur.

Lees hier in detail wat u moet doen om melkkefir te maken

 

Hangop maken of kefirkwark van melkkefir

U maakt er niet alleen een probiotische zuiveldrank mee, maar m.b.v. een kefirkwarkzak (ook wel vaak notenmelkzak genoemd), kun je op eenvoudige wijze Van melkkefir, kefir kwark- kefir yoghurt of hangop maken.

Meer melkkefir recepten

Overweegt u wellicht om zelf yoghurt of kwark te maken? Dan kan deze yoghurt keuzehulp u verder helpen. Dan is er meer (en goedkoper) mogelijk dan u denkt.

 

Verantwoording prijsstelling

Vind u de prijs te duur? Dat horen we tenminste af en toe. Dat mag natuurlijk, maar lees dan eerst s.v.p. de pagina:

Verantwoording prijsstelling melkkefir

Dan begrijpt u daarna waarschijnlijk beter dat kwaliteit, service en garantie nu eenmaal ook een prijs heeft.
Bovendien betaalt u bij ons alléén voor de kefirkorrels en niet voor de voeding, de melk, het zakje. Dat lijkt vanzelfsprekend, maar dat is het niet.

Lang verhaal kort: op de melk kefirkorrels of yoghurt plantje verdienen we helemaal niets. Het kweken is arbeidsintensief en het groeit maar langzaam in vergelijking met bv. waterkefir.

 

Wat krijgt u als u bestelt?

10 Gram verse melk kefir korrels (we ronden naar boven af en wegen altijd minimaal 12 gram af) is geschikt om in eerste instantie 0,1 liter melkkefirdrank te bereiden.

Maar de korrels groeien redelijk snel (na ongeveer 1 week, ongeveer 5 tot 10% per dag). U zult dus ook gaandeweg steeds meer melk moeten gebruiken. Houd dit vooral in de gaten, velen verzuimen dit en krijgen daardoor onnodige problemen.

Voorkomen is beter dan genezen.

Uiteraard ontvang u een eenvoudige beschrijving hoe de melkkefirdrank te maken. Het is niet moeilijk.
Dit product wordt standaard in een bubbelenvelop verstuurd, tenzij u meer spullen bestelt die een pakket vereisen.

Na ontvangst dient u de melkkefir wel direct te verwerken met dierlijke melk, zoals het in de meegestuurde gebruiksaanwijzing vermeld staat. Het is immers een levend product en dat dient zo te blijven! Plantaardige melk kan, maar geeft veel mindere resultaten. Het kan zelfs gebeuren dat de kefirkorrels dan afsterven.

Wetenswaardigheden verzorging melkkefir (vraag & antwoord)

 

Eerste melkkefir maken na ontvangst

Het is niet ongewoon dat de melkkefir na ontvangst nog een poosje moet acclimatiseren. Dat kunt u merken aan het feit dat hij in het begin misschien helemaal niet groeit, of niet of nauwelijks activiteit vertoont. Vooral kort na ontvangst. Dat duidt er niet op dat de kefir niet goed is, maar dat deze bij moet komen van de "vermoeiende reis" met de post. Ook andere omstandigheden, bv. andere melk, andere type fermentatiepot zorgen ervoor dat de kefir even pas op de plaats maakt. Niets om ongerust over te zijn. Tenzij er na ongeveer 7 dagen nog steeds geen verbetering optreedt. Dat zijn echter uitzonderingen, normaal verloopt de bereiding van de melkkefirdrank zonder enig probleem. En bij vragen of problemen, staan we voor u klaar.

 

1. Te hanteren verhoudingen kefirkorrels en melk

We merken dat als klanten problemen ervaren kort na ontvangst van de kefirkorrels, dit bijna altijd te maken heeft met het hanteren van verkeerde verhoudingen. Gewoonlijk is de kefircultuur toch actiever dan verwacht (we verzenden het met ruime hoeveelheid melk, dus blijft actief) en groeit het ook sneller dan gedacht. Als u steeds weivorming ziet ontstaan ruim vóórdat u het gaat verwerken, dan gebruikt u te weinig melk!!

Meer dan 80% van de gemeldde kefirproblemen hebben hier mee te maken!

Via de melkkefir gebruiksaanwijzing pagina gaan we daar verder op in, met rekenvoorbeelden.

 

2. Gebruiksaanwijzing om melkkefir te maken

Uiteraard ontvangt u een gebruiksaanwijzing in de verpakking op A5-formaat (half A4-tje). Natuurlijk kunt u ook deze Melkkefir gebruiksaanwijzing downloaden en zelf afdrukken.

 

3. Wat is nodig voor het maken van melkkefir?

Dat is niet zo heel veel, maar wel afhankelijk van wat u zelf al in huis heeft aan keukenbenodigdheden. Hier leest u er meer over.

 Wat echt nodig is om melkkefir te maken en wat optioneel

 

4. Voedingswaarde van melkkefir

Kefir bevat veel kefir eiwitten, of beter gezegd melk eiwitten. Want wat in de melk zit, zit ook in de melkkefir drank. Maar de kefircultuur en de fermentatie voegt er nog wel het e.e.a. aan gezonde nutriënten aan toe.

Hiervoor haal ik graag een andere bron aan die daar al wat onderzoek aan heeft besteed, betreft website van Ahealthylife, pagina: Voedingswaarde van kefir.

 

Kwaliteit van de kefirkorrels

De kefirkorrels die u ontvangt zijn met zorg en aandacht op ambachtelijke wijze gekweekt en verzorgd. Daarvoor gebruiken wij biologische melk (met de keurmerken: Europees biologisch, EKO, Beter leven keurmerk en FSC (voor de verpakking)).

Wij controleren continu op de kwaliteit van de kefirkorrels. Resultaat is dat niet alle melkkefir die wij kweken ook geleverd wordt. Als de korrels niet voldoen aan onze kwaliteitsmaatstaven, worden deze vernietigd.

Daarnaast laten we onze kefir ieder jaar/anderhalf jaar op kwaliteit controleren door een onafhankelijk microlaboratorium.

Klik hier voor het laatste analysecertificaat van onze melkkefir.

Op dit moment werkt en test het Foodlab in Leiden al langere tijd met onze kefirkorrels via het Fermentobiomics project.

 

1. Zuurtegraad van melkkefir

Zodoende kunnen wij u de allerbeste kwaliteit garanderen!
Onze kefirkorrels produceren melkkefirdrank met een pH-waarde van ongeveer 4.0, indien u onze gebruiksaanwijzing volgt. Doordat de drank vrij zuur is (er wordt o.a. melkzuur geproduceerd), verhoogd dat ook de houdbaarheid en is het ook mogelijk om deze vers te verzenden met wat voeding.

Met pH meter de zuurgraad meten (pH-waarde) van melkkefir

 

2. De meeste kefirkorrels zijn vrij klein. Zegt dat iets over de kwaliteit?

Het kan heel goed zijn dat de kefirkorrels die u ontvangt misschien wat kleiner zijn, dan wat u elders of op foto's heeft gezien. 
Dit zegt echter niets over de kwaliteit!! U zult ook zien dat kleine kefirkorrels ook weer groot (golfbal) tot zelfs zeer groot (vuistgroot) kunnen uitgroeien (uiteraard hebben we dat uitgebreid uitgetest).

Onze kefircultuur bestaat uit een mix van grote en kleine korrels. We hanteren namelijk een duurzame kweekmethode, met als doel om met zo weinig mogelijk arbeid en ingrediënten (= melk) zoveel mogelijk kefirkorrels te produceren.

In de praktijk betekent dat, dat we met grotere vaten (6 tot 10 liter) werken, waardoor wat meer druk op de korrels wordt uitgeoefend met roeren, scheppen en zeven. Hierdoor kunnen we de kale kostprijs drukken.

Keerzijde daarvan is dat de grotere kefirkorrels de neiging hebben om in kleinere stukjes uiteen te vallen. Maar ook kleine korrels worden vanzelf weer groter. Zeker als er in veel kleinere potten in een thuisomgeving gewerkt wordt.

Verder komt het vooral bij enveloppenpost nogal eens voor dat deze door PostNl fors gemangeld worden, waardoor de korrels ook wat meer verbrokkelen.

Uiteindelijk zal de kefircultuur vaak bestaan uit een mix van grote en kleinere kefirkorrels. Dat wisselt per afgevuld zakje. Maar ze zullen zeker groeien en ook gemiddeld genomen een fors stuk groter worden. Immers, iedereen maakt melkkefir in veel kleinere potten met naar verhouding meer melk. Dan groeien ze groter, kwestie van geduld want dat gaat niet heel snel!

Klein of groot, het maakt niets uit; de kwaliteit is exact dezelfde! U kunt via de reviews ook teruglezen hoe gemiddeld genomen over de kwaliteit gedacht wordt.

We vermelden het toch even expliciet, omdat sommige klanten direct de conclusie trekken dat de kwaliteit slecht is (vanuit de gedachtengang: groter is altijd beter).

 

Verzending van verse melk kefirkorrels

Als u alleen melkkefir bestelt, zal deze naar Nederlandse adressen in een envelop verzonden worden. U hoeft er dan dus niet voor thuis te blijven. Binnen Nederland verzenden we van maandag t/m donderdag.

Voor adressen in België verzenden we alleen op maandag tot en met woensdag. Andere landen alleen op maandag en dinsdag.

 

Meer informatie over melkkefir

In de webwinkel zelf vind u hier veel informatie over terug, vooral via de menu-optie Kefir informatie.

 

Waarom plastic zeef gebruiken?

Nog een belangrijk aandachtspunt voor het verwerken van melkkefir. U heeft hier echt een kunststof / plastic zeef voor nodig. Denk alstublieft niet te gemakkelijk "Die haal ik wel even bij Blokker", want er zijn bijna geen winkels meer in zowel België als Nederland, waar deze nog verkrijgbaar zijn. Het zijn praktisch altijd RVS zeven, die nu eenmaal sterker zijn en daarom voor winkels aantrekkelijker om te verkopen.

De 18 cm plastic kefir zeef is uitermate geschikt voor de verwerking van melkkefir. Kleinere zeven zullen al snel te klein zijn. Vooral omdat de drank in kleinere zeven veel langzamer doorloopt.

Let op: Indien u een zeef erbij heeft besteld, zal de melkkefir in een kleine verpakking in de zeef zelf opgeborgen zijn. Dit ter bescherming van de kefirkorrels.

Bekijk uitzending Keuringsdienst van waarde: Melkkefir

Daarin wordt de 'supermarkt' kefir (die wij niet verkopen) vergeleken met de echte melkkefir (dit product!). Bacteriologisch en qua gistculturen zit daar een enorm verschil in. En daarmee is er ook een enorm verschil (niet overdreven!) in de gezondheidswaarde.

Kefir probiotische drankjes die u zelf maakt, of kefir uit de supermarkt; het maakt een enorm verschil.

Al zeer snel in prijs en doorlopend m.b.t.kef uw gezondheid.

Ps: De kefirkorrels die u ontvangt kunnen uiterlijk afwijken van de kefirkorrels op de foto's. Dat is normaal; iedere kefirkorrel ziet er weer iets anders uit en het uiterlijk van iedere kefirkorrel zal gaandeweg ook wat veranderen, doordat het groeit en zich deelt.

 

U wilt wel een probiotisch product, maar zonder zuivel?

Misschien wilt u wel probiotica, maar géén zuivelproduct, of bent u veganistisch, of hebt u een lactose intolerantie. In dat geval kunt u de 'frisdrank evenknie' van melkkefir, namelijk waterkefir gebruiken. Ook heel gezond, lekker fris en met nog wat meer bubbels en uitgebreide receptmogelijkheden.

 Waterkefir info en hoe waterkefir maken

 

Melkkefir allergenen-informatie

Van onderstaande stoffen is aangegeven of de melkkefir daarmee in aanraking kan zijn gekomen gedurende het productieproces. Betreft dus alleen maar water (beetje) en veel melk.

De melk betrof biologische halfvolle gesteriliseerde koemelk.

GlutenNeeAmandelenNee
TarweNeeHazelnotenNee
RoggeNeeWalnotenNee
GerstNeeCashewnotenNee
HaverNeePecannotenNee
SpeltNeeParanotenNee
KamutNeePistachenotenNee
SchaaldierenNeeMacademianotenNee
EiNeeSelderijNee
VisNeeMosterdNee
Aardnoten (pinda)NeeSesamNee
SojaNeeSulfietNee
SojalecithineNeeLupineNee
MelkNeeWeekdierenNee
NotenNee  
WaterJaKoemelkJa

Mutatiedatum: 13-03-2024

Gewicht
0,050 Kg

Producent/Merk
Kefirshop

Kefir?
Ja

Eigen product?
Ja

Tags
Afgeprijsd, keFIRST

SKU
0

© 2011 - 2024 Kefirshop | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel