Sorteer op
Sorteer op

Ongezwavelde abrikozen, vijgen, dadels, rozijnen en jun ingrediënten

Hier vind je de noodzakelijke biologische ingrediënten die je voor het maken van waterkefir gebruikt.

Vooral de gedroogde zuidvruchten en de soort suiker zijn van belang.

Belangrijk: Waterkefir stelt wat hogere eisen aan de vrucht van keuze, dus denk niet simpelweg ik haal wel wat gedroogde fruit van AH. Je kunt niet willekeurig welke vrucht maar gebruiken, sommige kunnen problemen geven voor de kefircultuur als ze bijvoorbeeld een antibiotische werking hebben.

Wij verkopen alleen gedroogde zuidvruchten die lang houdbaar zijn en gegarandeerd goede resultaten geven bij de verwerking van waterkefir. Dit betekent tevens het behoud van uw kostbare waterkefir cultuur.

 

Biologisch: Dus géén kunstmatige toevoegingen bij vijgen, dadels, abrikozen en rozijnen

Keurmerk EU voor biologische producten, dus zonder pesticiden en ongezwavelde vruchten. Bied garanties m.b.t. gedroogde zuidvruchten, zoals de overheerlijke en gezonde dadels.

Keurmerk EU voor biologische producten. Alle producten van Kefirshop zijn 100% biologisch.

Dit geldt voor alle producten die hier te vinden zijn. Anders verkopen we ze niet. Biologisch betekent automatisch dat er geen pesticiden of andere kunstmatige toevoegingen gebruikt werden bij het oogsten van vruchten, thee of rauwe honing.

Géén GMO's, bestraling bleekmiddelen of wat maar ook. Puur zoals het uit de natuur komt.

 

Kwaliteit biologische gedroogde vruchten, groene thee en suiker

We hebben het nodige beschikbaar, van een gegarandeerd goede biologische kwaliteit. Het betreft ingrediënten die lastig te verkrijgen zijn, of niet in de vereiste kwaliteit.

Zo zijn alle gedroogde vruchten die wij leveren van de "Nieuwe Band" 100% zwavelvrij, zonder toevoegingen en biologisch (EU bioloabel), zodat uw kostbare waterkefirkorrels de best denkbare voeding krijgt.

Ook zijn deze gegarandeerd pesticidevrij en veganistisch.

 

1. Hoe herken je gezwavelde vruchten?

Gezwavelde vruchten zijn ook herkenbaar doordat op het etiket melding wordt gemaakt van termen die beginnen met 'zwavel', 'sulfiet', 'sulfaat', 'sulfur', 'zwaveldioxide', 'gegast' of de chemische elementaanduiding 'S'.

Dat de meeste gedroogde vruchten gezwaveld zijn, wordt zelden op het etiket vermeld.

Staat het er niet op en is het niet biologisch? Ga er dan van uit dat ze gezwaveld zijn en/of dat er sprake is van andere conserveermiddelen.

Let op: Dit is geen broodje aap verhaal; gezwavelde vruchten wil zeggen dat de vruchten vervolgens anti-schimmel en anti-bacterieel zijn. Dus anti kefircultuur. Het gaat gegarandeerd fout als je toch deze vruchten gebruikt.

 

2. Veel voorkomende schadelijke conserveermiddelen bij gedroogde vruchten

Er worden ook andere stoffen gebruikt ter conservering, zoals kaliumsorbaat. Ook bekend als E202. Ook deze zijn absoluut schadelijk voor alle kefir.

En het kan zomaar zijn dat er op enig moment weer een ander nieuw stofje gevonden wordt ter conservering en beter uiterlijk van de vruchten. Maar dat gaat altijd ten kosten van de kostbare waterkefir cultuur.
De micro-organismen daarin zijn uiterst gevoelig voor juist dit soort chemische stoffen.

 

Rietsuiker en/of oersuiker voor waterkefir

Om waterkefir te maken is suiker nodig. Rietsuiker (liefst biologisch) en ook biologische oersuiker kunnen daarvoor gebruikt worden. Je kunt ook rietsuiker vermengen met 1/8 deel oersuiker.

Op die manier krijg je een suiker met de nodige mineralen, waar vooral oersuiker om bekend staat. Is de waterkefir weer blij mee.

 

Waterkefir maken zonder suiker

Ook maken van waterkefir zonder suiker is mogelijk, door bij meer vruchten te gebruiken of zelfs alle suiker te vervangen door vruchten. Gebruik dan wel een overmaat aan vruchten, bj voorkeur dadels, die bevatten het meeste suiker.

Een goede vuistregel is het dubbele gewicht aan vruchten te gebruiken. Is dus wel duurder, maar je krijgt een aanmerkelijk minder zoete drank.

Het komt een beetje in de buurt van het concept van Aard'g waterkefir, alleen fermenteert dat vele malen langer (dat geduld heeft u niet) en daar zit echt niets aan suiker in.

Deze vruchten truc benadert dat, maar wel iets minder. Immers, de suiekrs in de vruchten zijn water oplosbaar en het hangt van de kefircultuur af wat allemaal omgezet wordt.

Dan kan het interessant zijn om het resultaat te meten. Dus:

 

Suiker meten van waterkefir drank

Tip: Wil je zo weinig mogelijk suiker gebruiken?
Gebruik dan een refractometer die eenvoudig suikergehalte meet van drank.

 

Ingrediënten voor het maken van kombucha en jun thee

Ook daarvoor leveren we twee topkwaliteitsproducten:

 

Onze gedroogde zuidvruchtenBiologische ongezwavelde abrikozen, dus gedroogde zuidvruchten zonder conserveermiddelen of kunstmatige toevoegingen.

Qua gedroogde vruchten leveren wij:

De eerste drie geven een zeer goede groei i.c.m. waterkefir. Bij rozijnen is dat minder, wat op zich helemaal niet erg is.

Maar rozijnen is weer het goedkoopste alternatief. En hard groeien doet waterkefir toch wel. Wat de kwaliteit van de drank en de cultuur betreft zijn ze aan elkaar gewaagd.

Overigens is afwisseling met verschillende soorten vruchten goed, zodoende krijgt de kefircultuur een divers aanbod qua mineralen en micro-nutriënten.

 

In de schijnwerpers: dadels voor het maken van  waterkefir

Gedroogde ongezwavelde dadels, een lekkernij en hiermee kun je waterkefir maken zonder suiker te gebruiken.

Gedroogde ongezwavelde dadels, een lekkernij en zeer geschikt voor het maken van waterkefir.

Meestal wordt er traditioneel gekozen voor vijgen. Is een prima keuze, maar we willen toch graag een lans breken voor dadels! De reden is simpel; het is relatief goedkoop, bevat de meeste suikers (belangrijk voor de waterkefircultuur) en dadels zijn super gezond, zowel voor de kefirbereiding, maar ook om van te 'snoepen'. Ok, mits niet teveel dan ;)

Kefirshop verkoopt alleen biologische vruchten, dus kun je bij ons ook biologische dadels kopen.

 

Goed en gezond alternatief voor medjoul dadels

Onze dadels zijn een zeer goed alternatief voor de veel bekendere, grotere maar ook veel duurdere medjoul dadels.

Onze dadels hebben wel een wat steviger vruchtvlees, maar zijn net zo zoet en smaakvol.

En ze zijn biologisch, dus zonder enige kunstmatige toevoeging. Niet onbelangrijk! En je kefircultuur is er ook superblij mee.

Mutatiedatum: 27-01-2024

© 2011 - 2024 Kefirshop | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel