Sorteer op
Sorteer op

Kefir kopen

Weerupdate

Hoe gaan wij om met het verzenden van verse kefirkorrels met deze warme weersomstandigheden? Hier leest u meer!

Wilt u zelf melkkefir of waterkefir maken?

Dat kan! Het is heel eenvoudig, niet duur en u hebt er niet veel voor nodig. In ieder geval hebt u een kwalitatief goede kefircultuur nodig. Dat kunnen verse levende melkkefirkorrels of waterkefirkorrels zijn. En dan hebben we het dus over echte kefir! Dus geen poeder in een zakje, waarvan u na een maand alweer een nieuw zakje moet kopen.

Benodigdheden voor kefir maken

En u hebt het een en ander nodig om melkkefir of water kefir te maken. En dat kunt u bij ons bestellen. En hebt u hulp nodig? Geen probleem, we helpen u graag verder!

Via de pagina 'Kefir informatie' (zie menu) vind u uitgebreide informatie over alle aspecten van zowel melkkefir als waterkefir. Veel meer dan op deze pagina is te vinden.

Kefir - Belangrijk om te weten


Wat is kefir? En waarom kefir?

Kefir is een probiotische drank. Maar dan wel een heel erg lekkere! En.... supergezond ook nog eens volgens experts, want het zit tjokvol goede melkzuurbacteriën en goede gisten en produceert rechtsdraaiend melkzuur. Je doet je darmen er een groot plezier mee! Helaas mogen we daar zo goed als niets over zeggen, maar wilt u meer weten op dat punt; klik dan bv. hier.

Kefir uit de supermarkt?

Je kunt het tegenwoordig ook in de supermarkt kopen. Maar, dat is best wel duur. En er zit vaak vreselijk veel suiker in, of minder fijne suikervervangers. Bovendien zitten daar géén gisten in en maar één of hooguit een paar verschillende bacteriestammen, i.p.v. de tientallen zoals bij vers bereide kefirdrank op basis van verse levende kefirkorrels.

Koop de echte kefir, bij de Kefirshop natuurwinkel.

Er zijn 2 verschillende soorten kefir

  • Melkkefir - een lobbig, mildzuur en licht tintelende zuiveldrank o.b.v. dierlijke melk
  • Waterkefir - een friszure, nauwelijks zoete (weinig calorieën!) frisdrank met heel wat meer prik

 

Kan je kefir zelf maken?

Kort antwoord: Ja! Dat geldt zowel voor het maken van waterkefir, als het maken van melkkefir.
Wat is er nu mooier dan om dat zelf goedkoper, gezonder en naar smaak te maken? Dat kan al met een éénmalige kleine investering. Vervolgens kun je letterlijk levenslang zelf je eigen kefirdrank maken. Lekkerder (lichtzuur en mousserend), gezonder (met rechtsdraaiend melkzuur), goedkoper en heel eenvoudig qua bereiding!
Of u nu melkkefir wilt maken, of waterkefir wilt maken, beide kan.

Is kefir maken moeilijk?

Nee hoor, helemaal niet! Bereiding vind plaats op kamertemperatuur, het is eenvoudig en je hebt er weinig voor nodig. Iedereen kan het. Daar heb je wel wat voor nodig, naast wat huishoudelijk keukengereedschap. Namelijk:

Verse, levende, ECHTE melkkefirkorrels en waterkefirkorrels om zelf kefir te maken

Verse, levende melkkefirkorrels. Maak zelf uw melkkefir drank.Verse, levende waterkefirkorrels. Maak zelf uw waterkefir drank.

De niet kunstmatig na te maken verse, levende probiotica in drankvorm: melkkefir en waterkefir. Deze kweken en leveren we in de vorm van verse of gedroogde levende kefirkorrels waarmee u zelf uw kefirdrank maakt.

De meest veelzijdige, gezondste en tevens ook goedkoopst verkrijgbare vorm van probiotica. Commercieel gezien minder interessant voor ons, want na uw aanschaf zien we u wellicht nooit meer terug ;) Indien u uw kefirkorrels goed verzorgd, kunt u het namelijk oneindig, dus letterlijk levenslang blijven gebruiken! En u kunt wat u teveel heeft (het blijft zich eindeloos vermenigvuldigen), uitdelen!

Belang van goede kwaliteit kefirkorrels om kefir te maken

Daarnaast zijn het producten welke we dagelijks met veel zorg en liefde op ambachtelijke wijze vertroetelen, zodat we zodoende alleen de allerbeste kwaliteit kefircultuur leveren; iets waar u recht op hebt en wat u ook van ons mag verwachten.

Analysecertificaten van een onafhankelijk microlaboratorium onderschrijven die kwaliteit (analyserapport voor melkkefir- en voor waterkefir).
Mocht u verse kefirkorrels aanschaffen, dan willen wij u vragen om vooral in het begin de instructies nauwgezet te volgen. Als u later meer verse kefir heeft (het groeit immers behoorlijk), dan kunt u met een deel daarvan experimenteren. Mocht dat fout gaan, dan hebt u toch nog de andere kefir "backup" waar u verder mee kunt.
 

Wij verkopen uitsluitend een netto gewicht aan kefirkorrels

Dat lijkt vanzelfsprekend, maar toch is dat niet zo. Er zijn de laatste tijd namelijk ook webwinkels die voeding, water, suiker en melk bij het gewicht aan kefirkorrels optellen. Als u dan 20 gram kefirkorrels bestelt, ontvangt u altijd minder. Misschien 10 gram, of 15 gram, wie zal het zeggen? De rest is voeding (wat zeer goedkoop is) voor de verzending. Het is natuurlijk aan de klant waar ie voor kiest, maar wij doen dat principieel niet.
Daardoor is bij Kefirshop de prijs per gram een stuk gunstiger.

Voordelen van kefir

Kefir en gezondheid

Helaas, over de gezondheidswaarde van kefir mogen we zelf niets zeggen. Wij zijn geen arts en dan is dat wettelijk verboden. Maar andere medische professionals (artsen, wetenschappers, voedingsdeskundigen en gezondheidsexperts) mogen dat wel. Daar verwijzen we graag naar:

  • Hier vind u een artikel dat verder ingaat op de eigenschappen en voordelen van melkkefir.

  • En hier een artikel over de bijzondere eigenschappen en voordelen van waterkefir voor de gezondheid.

En daarnaast hebben we er zelf nog een pagina (voorzichtig!) aan gewijd. Vooral van belang als u kefir therapeutisch wilt gaan gebruiken, dus in verband met bepaalde lichamelijke of psychische klachten. In dat geval: Klik dan hier.

Andere voordelen van kefir

  • Lifesyle / leefstijl: Met kefir bent u op een leuke, opbouwende manier met zowel voeding als gezondheid bezig.
  • Kosten: En na aanschaf kost het naar verhouding bijna niets. Alleen nog de ingrediënten die u gebruikt. En reken maar dat het dan veel voordeliger is dan alle probiotische drankjes die in de supermarkt te verkrijgen zijn.
  • Recepten: Er zijn waanzinnige receptmogelijkheden met zowel melkkefir als waterkefir. Zie ook onze receptenpagina.

 

Levende melkkefirkorrels om melkkefir drank te maken

Met verse, levende melkkefirkorrels maakt u i.c.m. dierlijke melk zelf uw overheerlijke, romige en wat lobbige zuiveldrank vol goede bacteriestammen en gisten. Met een diversiteit qua bacteriestammen wat in geen enkel ander product aangetroffen wordt. De in de melk aanwezige lactose wordt bijna volledig omgezet in uitsluitend gezonde bouwstenen. Zelfs mensen die lactose intolerant zijn, of niet goed tegen melk kunnen, kunnen melkkefir vaak wel goed verdragen. Uiteraard dient u het nuttigen van melkkefir rustig aan te beginnen en langzaam opbouwen en als u problemen hebt met zuivel en lactose in het bijzonder, altijd even met de arts overleggen.

Suikervrije probiotische drank

Er zit géén suiker in, maar na de bereiding voegt u zelf toe wat u lekker en/of gezond vind. De mogelijkheden zijn eindeloos. U kunt er zelfs dikke kefirkwark of hangop mee maken! Magere, halfvolle of volle melk? Maakt niet uit. In alle gevallen is de smaak lekker romig!
De drank is ook lang houdbaar. In vroegere tijden werd het zelfs wel gebruikt om vis of vlees mee te conserveren.

 

Verse waterkefirkorrels om waterkefir drank te maken

Met de levende waterkefirkorrels maak je een zuivelvrije frisdrank die iets weg heeft van Rivella (maar dan lekkerder!). Licht mousserend, lichtzuur (pH van ongeveer 3,5, uitgaande van onze gebruikaanwijzing en verhoudingen) en ook tjokvol goede bacteriën en gisten. Hoeveel (rest)suiker er in zit, bepaalt u helemaal zelf. Na het bereiden kunt u gember, of vruchtensap naar smaak toevoegen, waarvan de meeste suikers ook weer omgezet worden, met een overheerlijk eindresultaat. Bedenk zelf hoe en wat u combineert (voor een 2e fermentatie).

Mensen die toch niet goed tegen melkkefir kunnen (bv. i.v.m. een lactoseintolerantie), kunnen waterkefir meestal wel heel goed verdragen.

Dieet vereisten

Waterkefir past goed in een vegetarisch, veganistisch en Paleo dieet; er komen géén dierlijke ingrediënten aan te pas. Kunt u niet goed tegen melk, of hebt u een lactose intolerantie? Dan is waterkefir een goede keuze.

 

Kefir bereiden

Kefir bereiden, kefir maken, kefir kweken of kefir verwerken. Meestal wordt hetzelfde bedoeld: Met behulp van op natuurlijke wijze gekweekte kefirkorrels, het eindresultaat maken waar het uiteindelijk om draait: de probiotische kefirdrank.

Maar het begint dus met de kefirkorrels. De drank is het resultaat van de bereiding van verse kefirkorrels met bijbehorende ingrediënten.

  • Voor het kweken van de verse kefirkorrels gebruiken wij uitsluitend biologische ingrediënten. Dus biologische melk voor de melkkefir, biologische (en dus ongezwavelde) vruchten, zeer zuiver water en natuurlijke mineralen voor de waterkefir.
  • Er wordt volledig glutenvrij gewerkt. De kefir is dus nooit in aanraking gekomen met gluten.
  • Idem m.b.t. noten en pinda's.
  • De kefirkorrels zelf en alle gebruikte ingrediënten zijn niet GMO (niet genetisch gemodificeerd).
  • De waterkefir is zowel veganistisch als vegetarisch.
  • De melkkefir is vegetarisch.
  • Per kefirsoort wordt ook een allergenenoverzicht getoond. U kunt dus precies zien met welke ingrediënten de kefir in contact is gekomen.
  • De verse kefirkorrels komen niet in contact met de handen en worden volgens HACCP normen verwerkt. Er wordt dus met beschermende kleding gewerkt om de kefir te verwerken.

Belangrijk: Voor verse levende kefirkorrels geldt: Direct na ontvangst verwerken! U vind een gebruiksaanwijzing bij uw bestelling. In de verzendbevestiging geven we aan hoe te handelen direct na ontvangst.
Benodigdheden voor verwerking van waterkefir

 

Wat hebt u nodig om kefir te maken?

Wat hebt u echt nodig om kefir te maken en wat is optioneel? Dat kunt u op deze pagina terugvinden. Een niet commercieel overzicht.

 

Melkkefir Bio fermentpoeder

We verkopen ook gevriesdroogd melkkefir fermentpoeder, waarmee u in één dag een liter melkkefirdrank maakt. Veel gemakkelijker dan met verse melkkefirkorrels, want u hoeft alleen maar het poeder bij de melk te doen. Vervolgens even doorroeren en het een dagje laten staan.
Voor de volgende bereiding doet u een paar eetlepels van de gemaakte drank bij een nieuwe liter melk en het begint van voren af aan.

Voordelen en nadelen van kefir ferment

  • Voordeel is het grote gebruiksgemak en eenvoud.
  • Nadeel is wel dat er veel minder bacteriestammen en gistkiemen in zitten. En het kan ook niet oneindig gebruikt worden. In tegenstelling tot de supermarktkefir, zitten hier wel gistculturen in. Daardoor krijgt de drank ook een lichte tintel.
© 2011 - 2021 Kefirshop | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel