Eenvoudig en probleemloos in gebruik

Melkkefir Bioferment

Artikel 5 van 6
€ 4,65 (inclusief btw)

Maak eenvoudig kefir met melkkefir ferment

De meest eenvoudige en snelste manier om melkkefir drank te maken, is met melkkefir Bioferment.
Deze is kwalitatief nog een stukje beter dan de kefir uit de supermarkt, aangezien hier wel gistculturen in zitten (in supermarkt nooit!).

De gezondheidswaarde en smaak zijn wel wat minder in vergelijking met die van verse melkkefirkorrels. Maar velen zijn er toch zeer tevreden over. Toch is het niet de echte traditionele melkkefir, laten we daar eerlijk in zijn.

De verwerking is uiterst simpel. Hoe het werkt?

 

Werkwijze melkkefir maken

  1. Doe inhoud van het zakje bij een liter melk

  2. Dag wachten

  3. Drie lepels van de drank bij een liter melk voor de volgende bereiding

  4. De rest van de drank drinkt u lekker op. In koeling bewaren.

En herhaal dat iedere dag. Is het zo simpel? Ja, inderdaad.

 

Kwantum korting bij grotere afname

U kunt kiezen uit 1, 3 of 5 stuks. Hoe meer u kiest, hoe lager de stuksprijs is. Wij hebben er immers minder werk aan.

Dat lijkt logisch, maar toch zijn er webwinkel die dat financiële voordeel in eigen zak steken; er is dan géén prijsvoordeel.

Dat mag natuurlijk, maar wij zullen dat nimmer doen en zijn daar ook transparant over.

Wilt u er bv. 10 hebben, kies dan '5 Stuks' en daar dan 2 van. Dan heeft u het grootste voordeel.

 

Wat is melkkefir ferment?

Dit is de gevriesdroogde variant van verse melkkefirkorrels (ook wel yoghurtplantje genoemd).

Voordeel is dat dit super gemakkelijk en snel werkt. U voegt de inhoud van dit zakje aan een liter gesteriliseerde melk toe (desnoods in het melkpak zelf), laat het een dag op kamertemperatuur staan en u heeft een kant en klare melkkefirdrank.

Vervolgens 'ent' u iedere dag 3 eetlepels van de reeds bereide drank bij een nieuwe portie melk. Ook is het veel voordeliger dan de kant en klare probiotische (veel te zoete) zuiveldrankjes die u in de supermarkt kunt kopen.

Of en wat voor zoetigheid u er bij doet, dat bepaalt u toch liever zelf?

 

1. Kwaliteit melkkefir ferment vergeleken met verse melkkefirkorrels?

Microbiologisch is kefirferment kwalitatief een stuk minder in vergelijking met verse levende melkkefirkkorrels, omdat vooral de diversiteit qua bacteriestammen en gistkiemen geringer is.

Daar staat dan weer gebruiksgemak tegenover, terwijl de gezondheidswaarde er zeker is en het eindresultaat altijd stabiel en voorspelbaar is.
Wat dit product onderscheid van alle kefirdrankjes die je in de supermarkt ziet, is dat in dit kefirferment wel degelijk gist kiemen aanwezig zijn, die ook voor de prettige tintel in de drank zorgen. Zoals een uitzending van Keuringsdienst van waarde onlangs duidelijk maakte, was er maar één supermarkt kefirdrank waar een heel klein beetje gist in zat. Dat kan ook haast niet anders, omdat anders de pakken bol zouden gaan staan van de koolzuurgasontwikkeling. Waardoor klanten weer onterecht denken dat het product bedorven is.

 

2. Aandachtspunt kefir ferment

Aandachtspunt ten opzichte van verse melkkefirkorrels is wel dat u het niet oneindig kunt gebruiken, wat bij verse melkkefirkorrels wel kan (mits u er goed voor zorgt en strikte hygiëne in acht neemt). Ook zullen er zich geen melkkefirkorrels- of bloempjes vormen.

Ideaal ook voor op vakantie, of als u weinig tijd of wat minder discipline heeft om er dagelijks meer tijd aan te besteden, maar toch de gezondheidsvoordelen wilt ervaren van melkkefir.

 

3. Verwerkingstemperatuur

De beste temperatuur om het kefirferment zijn werk te laten doen is tussen 20 en 25 graden.
Als het warmer is (komt de laatste zomers nogal eens voor), heeft dat effect op het eindresultaat. De drank zal wat dikker zijn, milder van smaak (je zou zuurder verwachten) en het heeft wat minder prikontwikkeling.

Dat betekent dus niet dat de drank of het ferment niet goed zou zijn, maar het is een logisch gevolg van de hogere temperatuur.
 

Gebruik warmtematje in koele ruimte

Als uw kamertemperatuur permanent lager is (niet gek met de energieprijzen), dan kan een warmtemat als fermentatie oplossing dienen. U verwarmt dan tegen minimale kosten alleen uw fermentatiepot.

Bio Melkkefir ferment gebruiksaanwijzing

 

4. Gebruikstips

  • U hebft niet perse een weckpot of andere pot nodig, u kunt het ferment ook rechtstreeks in een nieuw pak melk doen en de dop er weer op doen. Een dag laten staan en u bent klaar. Een klein scheutje van deze drank weer bij een nieuw pak melk doen voor de nieuwe bereiding en zo kunt u dat eindeloos herhalen.

  • U bent niet verplicht een heel zakje in één keer te gebruiken. Als u maar maximaal een halve liter per dag gaat drinken, kunt u prima een half zakje gebruiken (zakje goed sluiten en terug in de koelkast), i.c.m. een halve liter melk. Voor het doorenten gebruikt u dan niet 3 eetlepels, maar 2. Daarmee bespaart u weer!

  • U hebt géén zeef nodig. Klinkt misschien logisch, maar we merken toch regelmatig dat klanten een zeef bestellen i.c.m. ferment. Is dus niet nodig, want er valt niets te zeven.

  • Als u 1 of een paar dagen weg gaat, kunt u de laatst bereidde melkkefir drank weer gebruiken om door te enten vanaf het moment dat u weer terug bent.
    Hou daarvoor een klein deel van de drank apart en doe er evenveel gesteriliseerde melk bij. Roer het even goed door en plaats het weer terug in de koelkast.
    Hou dan wel rekening met het feit dat het na terugkomst en aansluitend activeren, weer even op gang moet komen. Gebruik dus de eerste keer wat minder melk om dat te ondervangen.

 

5. Waarborg kwaliteit

De kwaliteit is goed en ook beter dan wat je qua kefir in de supermarkt kunt krijgen. Er is namelijk een belangrijk verschil van de daar verkrijgbare producten (zoals Arla kefir, AH kefir, etc.) ten opzichte van de kefir gemaakt met dit ferment: Er zit in de supermarkt kefir geen gist! Daardoor ontbreekt ook de lichte tintel, die kefir gemaakt van ferment wel heft. En dat voorkomt dat de meestal kartonnen pakken bol gaan staan. Ook de smaak is heel anders. Maar oordeelt u vooral zelf. U kunt natuurlijk altijd eerst een keer een pak uit de supermarkt gebruiken. Als dat bevalt weet u zeker dat melkkefir gemaakt van ferment zeker zo lekker is, zo niet nog (veel?) lekkerder.

De kwaliteit van dit product wordt gewaarborgd door:

  Laboratoriumrapport van deze melkkefir ferment

  Recent analyse certificaat

 

6. Echte melkkefir versus melkkefir ferment versus supermarkt kefir

Benieuwd hier naar? Dan vind je hier onze Blog: overeenkomsten en verschillen tussen 3 verschillende soorten melkkefir.

Belangrijk verschil van deze melkkefir ferment ten opzichte van een aantal andere, maar ook daarmee gemaakt gebruiksklare kefir uit de supermarkt: Hier zitten wel gistculturen in, waardoor een tintelend effect verzekerd is.

 

7. Houdbaarheid

De uiterste houdbaarheidsdatum is december 2025. Erg lang houdbaar dus, maar wel in de vriezer of koelkast (kortere bewaartijd) bewaren.

Inhoud zakje: 5 gram (melkkefir ferment)

 

Samenstelling ferment

Qua micro-organismen zit hier het volgende in  aan bacteriestammen en gistkiemen.

1. Aanwezige bacteriestammen en gisten

  • Lactococcus lactis subsp. lactis

  • Leuconostoc subsp. cremoris

  • Streptococcus thermophilus

  • Lactobacillus subsp. kefyr

  • Kefirkorrels microflora (zie eerder genoemde labrapport)

  • Kefirgisten

 

2. Draagstof

Bio dextrose

Mutatiedatum: 13-03-2024

Gewicht
0,027 Kg

Producent/Merk
Innovative Products Gmbh

Kefir?
Ja

Eigen product?
Nee

Tags
Afgeprijsd

© 2011 - 2024 Kefirshop | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel