- Daarom is een refractometer een goede investering voor je gezondheid
Suiker, een belangrijk onderdeel van een gezond dieet, maar te veel suiker kan leiden tot gezondheidsproblemen zoals obesitas, diabetes en hart- en vaatziekten. Refractometer bied uitkomst.
- Een mason jar als fermentatiepot, fermenteren maar
Fermenteren in een mason jar biedt een scala aan voordelen die zeker de moeite waard zijn. Van het eenvoudige en handige ontwerp van de mason jar tot de verrassend lekkere en gezonde probiotisch creaties die je ermee maakt.
Verzameling probiotica nieuwtjes
Geknipt voor u!Door ons opgemerkt en geknipt voor u!
Leuk, interessant, gek, grappig, boeiend, must-read. Van alles op het gebied van gezondheid, probiotica, kefir in het bijzonder, lifestyle e.d. Wat wij ontdekten en graag met u willen delen.Kefir ervaringen van klanten
Reacties van klantenAlle leuke, lieve, opmerkzame, enthousiaste, boeiende reacties van klanten die in ons 'overleden' gastenboek stonden. Zonder moderatie, dus 1 op 1 overgenomen. Verder bijzondere klantervaringen via Kiyoh en WebwinkelKeur.
Verzamelde voordeeltjes
Vele voordelen voor uEen beknopt overzicht van verschillende kortingsmogelijkheden bij ons, en andere interessante mogelijkheden om geld te besparen. Ook via andere online winkels en portalen.
- Kefirverhalen - Feit of fabel?
Je leest en hoort van alles over kefir. Wat je wel, of wat je juist niet moet doen. Omdat het niet voedsel veilig zou zijn, of de kefir misschien niet overleeft. Enfin, verhalen en nog eens verhalen. Maar is het waar? Lees verder!
Echte kefir in de supermarkt?
Kefir uit de supermarkt - Goed of niet?We hebben het de afgelopen 10 jaar langzaam aan op zien komen; zowel de trend van meer aandacht voor gezondheid en voeding (en de relatie tussen die 2), en die voor kefir in het bijzonder. Dan hebben we het over melkkefir.
Dadels: Mierzoet, maar toch gezond?
Zijn dadels gezond?Gedroogde dadels worden vaak gebruikt voor waterkefir, maar hoe zit het met de gezondheidswaarde?
Dadels onder de loep; wat zit er in qua vitaminen, mineralen en andere nutriënten. Met andere woorden: zijn dadels wel gezond?
Blogs, waarover?
In de loop van de tijd hebben we verschillende blogsites gebruikt en ook met name via Facebook hebben we nogal wat posts geplaatst, waarvan een deel in ieder geval interessant is om hier op te nemen. Niet iedereen heeft- of wil Facebook gebruiken. Bovendien staan er soms interessante zaken heel ver achterin de tijdlijn. Niet handig, want je vind het alleen als je er specifiek op zoekt.
Onderwerpen
De onderwerpen die behandeld worden komen voort uit nieuws, nieuwe ontwikkelingen, ervaringen, tips en trucs en recepten.
Voorlopig houden we deze onderverdeling aan.
Nieuws
Dat betreft zowel nieuwe artikelen in het assortiment, als ontwikkelingen op het gebied van gezondheid, probiotica, wetenschap, duurzaamheid.
Wetenswaardigheden
Kleine dingetjes die grote waarde kunnen hebben. Wat wij vooral merken doordat wij terug krijgen waar mensen zoal tegen aanlopen. Vaak met eenvoudige oplossingen.
Probiotica- en kefir ervaringen
Ervaringen uit het veld. Niet 'commercieel ingekleurd' dus door Kefirshop, maar onverkort overgenomen van klanten, maar ook 'niet klanten' komen aan het woord.
Recepten
Eenvoudige recepten, van onszelf, of ingestuurd door kefirliefhebbers.
Artikelen
Redactionele artikelen van Kefirshop rondom een bepaald thema. We houden vinger aan de pols wat er zoal speelt, zodat we daar op kunnen anticiperen wanneer blijkt dat dat zinvol is.
Maar het kunnen ook artikelen zijn van gastauteurs. Voelt iemand zich geroepen? Neem dan contact op m.b.t. de mogelijkheden.
Geknipt voor u
Verder zijn er regelmatig dingen waar wij tegen aanlopen, die wellicht leuk of interessant zijn om daar kennis van te nemen.
Ook artikelen die inhoudelijk iets vermeldenswaard over kefir of probiotica vertellen, worden hier via de rubriek 'Geknipt voor u' opgenomen.
We beginnen met het heden en werken dan terug in de tijd.
Reacties klanten
Niet alleen posts van ons, maar ook van klanten. Reacties dan, die eerder in ons gastenboek vermeld stonden (waar we helaas afscheid van moesten nemen).
Thema's die u kunt verwachten
Ook nieuwe ontwikkelingen, inzichten, tips en trucs, hoe problemen te voorkomen, waar een goede kwaliteit kefircultuur aan te herkennen is. Maar evenzo hoe een 'slechte kefir' te herkennen is.
Ook marktontwikkelingen, zoals de commercie die het fermenteren nu begint te ontdekken. Want er zit schijnbaar toch een leuk 'verdienmodel' aan. Deze en komende tijd zullen er de nodige 'cowboys' op dat gebied komen, maar ook weer gaan.
Enfin, nog heel wat te vermelden. Dus...
Updates en nog eens updates
Wordt dus uitgebreid vervolgd, maar geduld! Het werk en correct afhandelen van alle bestellingen, vragen, probleemmeldingen e.d. gaan ook gewoon door. En er zijn natuurlijk ook nog andere dingen dan werken.
Beetje bij beetje zal het vorm krijgen.
Kom dus regelmatig even terug, want gaandeweg het jaar worden er nieuwe blogs gepubliceerd. Blogs waarin we onze kennis, ervaring en bevindingen rondom fermenteren in het algemeen en kefir in het bijzonder, kunnen delen.
Nieuws
Tussentijdse nieuwtjes zijn er natuurlijk ook met enige regelmaat. Die vind u op de Nieuws pagina terug.
Mutatiedatum: 20-11-2023