Sorteer op
Sorteer op

Kefir

Wat is kefir? En waarom kefir?

Kefir is een drank. Maar dan wel een heel erg lekkere! En.... supergezond ook nog eens, want het zit tjokvol goede bacteriën en gisten. Je doet je darmen er een groot plezier mee. Je kunt het tegenwoordig ook in de supermarkt kopen. Maar, dat is best wel duur. En er zit vaak veel suiker in, of minder fijne suikervervangers.
Wat is er dan mooier dan om het zelf te maken? Kan dat? Jazeker, met een éénmalige kleine investering kun je letterlijk levenslang zelf je eigen kefirdrank maken. Lekkerder (lichtzuur en mousserend), gezonder (met rechtsdraaiend melkzuur), goedkoper en heel eenvoudig qua bereiding! Bereiding vind plaats op kamertemperatuur, dus je hoeft er verder geen kunstgrepen voor uit te halen.
En je kan kiezen voor ofwel een probiotische zuiveldrank: Melkkefir. Of voor een nog meer tintelende laag calorische frisdrank: waterkefir.
Daar heb je wel wat voor nodig. Namelijk:

 

Verse, levende ECHTE melkkefirkorrels en waterkefirkorrels

Verse, levende melkkefirkorrelsVerse, levende waterkefirkorrels

De niet na te maken verse, levende probiotica in drankvorm: melkkefir en waterkefir. Deze kweken en leveren we in de vorm van verse of gedroogde levende kefirkorrels waarmee u zelf uw kefirdrank maakt. De meest veelzijdige, gezondste en tevens ook goedkoopst verkrijgbare vorm van probiotica. Commercieel gezien minder interessant voor ons, want na uw aanschaf zien we u wellicht nooit meer terug ;) Indien u uw kefirkorrels goed verzorgd, kunt u het namelijk oneindig, dus letterlijk levenslang blijven gebruiken! En u kunt wat u teveel heeft uitdelen!

Daarnaast zijn het producten welke we dagelijks met veel zorg en liefde op ambachtelijke wijze vertroetelen, zodat we zodoende alleen de allerbeste kwaliteit leveren; iets waar u recht op hebt en wat u ook van ons mag verwachten.
Analysecertificaten van een onafhankelijk microlaboratorium onderschrijven die kwaliteit (recent analyserapport voor melkkefir- en voor waterkefir van april 2019).

Mocht u verse kefirkorrels aanschaffen, dan willen wij u vragen om vooral in het begin de instructies nauwgezet te volgen. Als u later meer verse kefir heeft (het groeit immers behoorlijk), dan kunt u met een deel daarvan experimenteren. Mocht dat fout gaan, dan hebt u toch nog de andere kefir "backup" waar u verder mee kunt.

Verse melkkefirkorrels

Hiermee maakt u i.c.m. dierlijke melk zelf uw overheerlijke, romige en wat lobbige zuiveldrank vol probiotische melkzuurbacteriën en goede gisten. De in de melk aanwezige lactose wordt bijna volledig omgezet in uitsluitend gezonde bouwstenen. Zelfs mensen die lactose intolerant zijn, of niet goed tegen melk kunnen, kunnen melkkefir vaak wel goed verdragen. Uiteraard het nuttigen rustig aan beginnen en langzaam opbouwen. Er zit géén suiker in, maar na de bereiding voegt u zelf toe wat u lekker en/of gezond vind. De mogelijkheden zijn eindeloos. U kunt er zelfs dikke kefirkwark mee maken! Magere, halfvolle of volle melk? Maakt niet uit. In alle gevallen is de smaak lekker romig!
 

Melkkefir Bio fermentpoeder

We leveren ook gevriesdroogd melkkefir fermentpoeder, waarmee u in één dag een liter melkkefirdrank maakt. Veel gemakkelijker dan met verse melkkefirkorrels, want u hoeft alleen maar het poeder bij de melk te doen, even doorroeren en het een dagje laten staan. Voor de volgende bereiding doet u een paar eetlepels van de gemaakte drank bij een nieuwe liter melk en het begint van voren af aan.
Voordeel is het grote gebruiksgemak en eenvoud. Nadeel is wel dat er minder melkzuurbacteriestammen en goede gisten in zitten en het kan niet oneindig gebruikt worden. In tegenstelling tot de supermarktkefir, zitten hier wel gistculturen in. Daardoor krijgt de drank ook een lichte tintel.

 

Verse waterkefirkorrels

Met de levende waterkefirkorrels maak je een zuivelvrije frisdrank die iets weg heeft van Rivella (maar dan lekkerder!). Licht mousserend, lichtzuur en ook tjokvol goede bacteriën en gisten. Hoeveel (rest)suiker er in zit, bepaalt u helemaal zelf. Na het bereiden kunt u gember, of vruchtensap naar smaak toevoegen, waarvan de meeste suikers ook weer omgezet worden, met een overheerlijk eindresultaat. Bedenk zelf hoe en wat u combineert (voor een 2e fermentatie). Mensen die toch niet goed tegen melkkefir kunnen (bv. i.v.m. een lactoseintolerantie), kunnen waterkefir meestal wel heel goed verdragen.
Waterkefir past goed in een vegetarisch, veganistisch en Paleo dieet; er komen géén dierlijke ingrediënten aan te pas.

 

Kefirkorrels kopen?

Kijk dan niet verder; Kefirshop heeft al bijna 20 jaar ervaring met het kweken van verse, levende kefirkorrels. De kwaliteit wordt door klanten met een 10 gewaardeerd (zie reviewsite Kiyoh), het totaalcijfer gemiddeld met een 9.4.

De verse kefirkorrels worden afgespoeld en goed uitgelekt gewogen, waarbij we het gewicht ruim naar boven afronden. Zo zal 10 gram melkkefirkorrels in de praktijk altijd 12 a 13 gram zijn, waterkefirkorrels geen 20 gram maar minimaal 24 gram.
Ook gedroogde waterkefirkorrels zullen geen 3 maar minimaal 3,5 gram zijn. U krijgt dus waar voor uw geld.

 

Verwerking

  • Voor het kweken van de verse kefirkorrels gebruiken we uitsluitend biologische ingrediënten. Dus biologische melk voor de melkkefir, biologische (en dus ongezwavelde) vruchten, zeer zuiver water en natuurlijke mineralen voor de waterkefir.
  • Er wordt volledig glutenvrij gewerkt. De kefir is dus nooit in aanraking gekomen met gluten.
  • Idem m.b.t. noten en pinda's.
  • De kefirkorrels zelf en alle gebruikte ingrediënten zijn niet GMO (niet genetisch gemodificeerd).
  • De waterkefir is zowel veganistisch als vegetarisch, de melkkefir is vegetarisch.
  • Per kefirsoort wordt ook en allergenenoverzicht getoond. U kunt dus precies zien met welke ingrediënten de kefir in contact is gekomen.

Belangrijk: Voor verse levende kefirkorrels geldt: Direct na ontvangst verwerken! U vind een gebruiksaanwijzing bij uw bestelling. In de verzendbevestiging geven we aan hoe te handelen na ontvangst.
 

Benodigdheden

Wat u nodig heeft voor kefirbereiding kunt u op deze pagina terugvinden. Daarbij wordt een onderscheid gemaakt tussen wat echt noodzakelijk is en wat optioneel is, afhankelijk van wat u al heeft of uw persoonlijke voorkeur.
 

Verzending

We verzenden alleen verse kefir indien het niet kouder is dan -10 graden.
 

Kefirkorrels en hittegolf?

Als het in de zomer heter is dan 30 graden, of de voorspellingen gaan die richting uit, zijn er een paar mogelijkheden:

  • Gaat de verzending naar het buitenland, of sowieso in een pakket (kunt u aan de verzendkosten zien, zodra dat meer is dan € 5,-)? Dan verzenden we de kefir gekoeld met een duurzaam en herbruikbaar koelelement en extra geïsoleerd in een pakket. U hoeft daar niets extra voor te betalen.
  • Alleen in Nederland: als u alleen kefirkorrels bestelt, of zoveel als in een envelop past, dan wachten we met de verzending totdat het verantwoord is.

Hier vind u meer informatie over de levertijd. En hier meer info over de verzending zelf.

© 2011 - 2020 Kefirshop | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel