Sorteer op
Sorteer op

◀️ Terug naar benodigdheden

Ingrediënten voor waterkefir

Hier vind u de biologische ingrediënten die u voor de bereiding van waterkefir kunt gebruiken. Voor melkkefir hebt u alleen (dierlijke) melk nodig. Die kunt u prima bij de supermarkt, de boer of in de natuurwinkel verkrijgen en om die reden verkopen wij die niet.

Waterkefir stelt wat hogere eisen aan de vrucht van keuze. Je kunt niet willekeurig welke vrucht maar gebruiken, sommige kunnen problemen geven voor de kefircultuur als ze bijvoorbeeld een antibiotische werking (wat op zich gezond is) hebben. Wij verkopen alleen gedroogde zuidvruchten die lang houdbaar zijn en gegarandeerd goede resultaten geven bij de bereiding van waterkefirdrank.

Kwaliteit gedroogde ongezwavelde biologische vruchten

Voor waterkefir hebben we wel het nodige beschikbaar, van een gegarandeerd goede biologische kwaliteit. Het betreft ingrediënten die lastig te verkrijgen zijn, of niet in de vereiste kwaliteit. Zo zijn alle gedroogde vruchten die wij leveren van de "Nieuwe Band" 100% zwavelvrij, zonder toevoegingen en biologisch (EU bioloabel), zodat uw kostbare waterkefirkorrels de best denkbare voeding krijgt. Ook zijn deze gegarandeerd pesticidevrij en veganistisch.

Assortiment benodigdhedenBiologische ongezwavelde abrikozen

Qua gedroogde vruchten leveren wij: vijgen, abrikozen, dadels en rozijnen. De eerste drie geven een zeer goede groei i.c.m. waterkefir. Bij rozijnen is dat een stukje minder, wat op zich helemaal niet erg is.

Maar dat is weer een veel goedkoper alternatief. En hard groeien doet waterkefir toch wel. Wat de kwaliteit van de drank en de cultuur betreft zijn ze aan elkaar gewaagd.

Overigens is afwisseling met verschillende soorten vruchten goed, zodoende krijgt de kefircultuur een divers aanbod qua mineralen en micronutriënten.

Dadels in de schijnwerpers

Meestal wordt er traditioneel gekozen voor vijgen. Is een prima keuze, maar we willen toch graag een lans breken voor dadels! De reden is simpel; het is relatief goedkoop, bevat de meeste suikers (belangrijk voor de waterkefircultuur) en dadels zijn super gezond, zowel voor de kefirbereiding, maar ook om van te 'snoepen'. Ok, mits niet teveel dan ;)

Mutatiedatum: 21-02-2022

© 2011 - 2022 Kefirshop | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel