Blijvend in prijs verlaagd!

Melkkefir Bioferment (gevriesdroogde melkkefir)

Vorige Artikel 5 van 6 Volgende
€ 3,95 € 3,75 (inclusief 9% btw)
Voorraad 47 stuks

Dit is de gevriesdroogde variant van verse melkkefirkorrels (ook wel yoghurtplantje genoemd). Voordeel is dat dit supergemakkelijk en snel werkt. U voegt de inhoud van dit zakje aan een liter gesteriliseerde melk toe (desnoods in het melkpak zelf), laat het een dag op kamertemperatuur staan en u heeft een kant en klare melkkefirdrank. Vervolgens ent u iedere dag 3 eetlepels van de reeds bereide drank bij een nieuwe portie melk. Ook is het veel voordeliger dan de kant en klare probiotische (veel te zoete) zuiveldrankjes die u in de supermarkt kunt kopen.
Of en wat voor zoetigheid u er bij doet, dat bepaalt u toch liever zelf?

 

Kwaliteit kefirferment t.o.v. verse melkkefirkorrels?

Microbiologisch is kefirferment kwalitatief wat minder t.o.v. verse levende melkkefirkkorrels, omdat de diversiteit aan bacteriestammen en gisten een stuk minder is in vergelijking. Daar staat dan weer gebruiksgemak tegenover, terwijl de gezondheidswaarde er zeker is en het eindresultaat altijd stabiel is.
Wat dit product onderscheid van alle kefirdrankjes die je in de supermarkt ziet, is dat in dit kefirferment wel degelijk gisten aanwezig zijn, die ook voor de tintel in de drank zorgen. Zoals een uitzending van Keuringsdienst van waarde onlangs duidelijk maakte, was er maar één supermarkt kefirdrank waar een klein beetje gist in zat. Dat kan ook haast niet anders, omdat anders de pakken bol zouden gaan staan van de koolzuurgasontwikkeling. Waardoor klanten weer denken dat het bedorven is.

 

Aandachtspunt

Aandachtspunt ten opzichte van verse melkkefirkorrels is wel dat u het niet oneindig kunt gebruiken, wat bij verse melkkefirkorrels wel kan (mits u er goed voor zorgt en strikte hygiëne in acht neemt). Ook zullen er zich geen melkkefirkorrels- of bloempjes vormen.

Ideaal ook voor op vakantie, of als u weinig tijd of wat minder discipline heeft om er dagelijks meer tijd aan te besteden, maar toch de gezondheidsvoordelen wilt ervaren van melkkefir.


Invloed van temperatuur

De beste temperatuur om het kefirferment zijn werk te laten doen is tussen 20 en 25 graden.
Als het warmer is (komt de laatste zomers nogal eens voor), heeft dat effect op het eindresultaat. De drank zal wat dikker zijn, milder van smaak (je zou zuurder verwachten) en het heeft wat minder prikontwikkeling. Dat betekent dus niet dat de drank of het ferment niet goed zou zijn, maar het is een logisch gevolg van de hogere temperatuur.

 

De gebruiksaanwijzing is eenvoudig. Die vind u hier.
 

Gebruikstips

  • U heeft niet perse een weckpot of andere pot nodig, u kunt het ferment ook rechtstreeks in een nieuw pak melk doen en de dop er weer op doen. Een dag laten staan en u bent klaar. Een klein scheutje van deze drank weer bij een nieuw pak melk doen voor de nieuwe bereiding en zo kunt u dat eindeloos herhalen.
  • U bent niet verplicht een heel zakje in één keer te gebruiken. Als u maar maximaal een halve liter per dag gaat drinken, kunt u prima een half zakje gebruiken (zakje goed sluiten en terug in de koelkast), i.c.m. een halve liter melk. Voor het doorenten gebruikt u dan niet 3 eetlepels, maar 2. Daarmee bespaart u weer!
     

Waarborging kwaliteit

Hier vind u een laboratoriumrapport van deze kefir, welke geproduceerd wordt door Innovative Products Gmbh in Duitsland.

Hier een recent analyse certificaat.

En hier vind u een kwaliteitszorg rapportage van InfoXgen uit Oostenrijk.

De uiterste houdbaarheidsdatum is februari 2023. Erg lang houdbaar dus, maar wel in de koelkast bewaren.

Inhoud zakje: 5 gram (melkkefir ferment)

Gewicht
0,027 Kg

© 2011 - 2020 Kefirshop | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel