Vegan, géén zuivel
Biologisch vegan yoghurt ferment
OverzichtEenvoudig zelf vegan yoghurt maken met yoghurt ferment
De meest eenvoudige en snelste manier om yoghurt te maken, is met yoghurt ferment. Dit ferment is bijzonder, omdat melk geen vereiste is. Sterker nog; het is gemaakt om plantaardige melk (of drank) te fermenteren. Dus soja, kokos, rijst, haver kunnen gebruikt worden.
Het is dus niet de echte traditionele yoghurt, want die wordt altijd gemaakt van melk.
De Fransen (het is een Frans product) noemen het 'Dessert brassé fermenté pour boisson végétale'. Een hele mond vol voor plat gezegd: zuivelvrije yoghurt. Welke plantaardige melk u ook fermenteert - de yoghurt is lactosevrij, 100%.
Dit vegan yoghurt ferment is dus speciaal bedoeld om van zuivelvrije (dus vegan) melk, drink of drank te maken. Zoals amandelmelk, sojamelk, havermelk, kokosmelk, rijstemelk e.d. Of eigenlijk moet je tegenwoordig amandeldrink, sojadrink en haverdrink zeggen, omdat de aanduiding 'melk' beschermd is.
U weet nu wat er mee bedoeld wordt :)
De smaak en textuur variëren, afhankelijk van welke soort drank/melk u gebruikt. Dat geldt ook voor de voedingswaarde. Kijk vooral op het etiket van de melk / drank / drink die u gebruikt.
De verwerking is heel eenvoudig, wel zo prettig. Hoe het werkt?
Gebruiksaanwijzing zuivelvrije yoghurt maken
Het is eenvoudig en bestaat uit de volgende stappen:
Meng de inhoud van uit 1 zakje langzaam met 1 liter plantaardige melk m.b.v. een garde.
Fermentatie temperatuur: Giet het in de yoghurtmaker en zet deze aan op ± 40 graden
Geen yoghurtmaker? Verwarm het tot 45 graden en giet het in een voorverwarmde thermosfles.Fermenteer het tussen 8 tot 12 uur
Laat het afkoelen
Doe het in de koelkast (3 a 4 dagen houdbaar)
Bereidingstijd is 10 min. Gebruik 1 deciliter van de 'yoghurt' als starter voor de volgende bereiding.
1 Zakje is goed voor 8 porties van 1 liter vegan yoghurt.
► Gebruiksaanwijzing vegan yoghurt maken (pdf)
Wat leveren we
2 Zakjes zuivelvrij yoghurt ferment.
De meegeleverde gebruiksaanwijzing krijgt u op papier bij uw bestelling en is gebaseerd op het gebruik van 1 zakje, goed voor een eerste fermentatie van 1 liter.
Eigenschappen
Dit product voldoet aan de volgende eigenschappen:
Biologisch
Lactose vrij
Gluten vrij
Vegan
Zuivelvrij
Deze vegan yoghurt bevat deze bacteriestammen
Bifidobacterium Lactis (ook wel aangeduid als bifidum of bifidus)
Streptococcus Thermophilus
Lactobacillus Bulgaricus
Deze yoghurt bevat dus de bacteriestaum bifidum ofwel bifidus (omdat daar nogal eens op gezocht wordt).
Kwaliteitsgarantie
Product gecertificeerd FR-BIO-01. Het is een officieel geregistreerd biologisch product.
Bewaren
Zolang u het niet gebruikt, bewaar het fermentpoeder dan in de koelkast. Dan is het nog 1 jaar goed houdbaar. Het is direct bruikbaar voor een eerste bereiding.
Als 1 liter voor u te veel is, kunt u ook een half zakje gebruiken voor 1/2 liter. Bewaar de rest van het ferment in het dicht geplakte zakje in de koelkast.
Mutatiedatum: 06-11-2025
Lengte
12 cm
Breedte
10 cm
Hoogte
0,7 cm
Barcode
3176800001718
Gewicht
0,3 Kg
Artikelsoort
Probiotica
Soort pagina
Artikel
Inhoud
1 zakje
Producent/Merk
Nat-Ali
Yoghurt?
Ja
Ferment?
Ja
Eigen product?
Nee




