Sorteer op
Sorteer op

Wat vind je op de 'Meten' pagina?

Alle producten die nodig zijn om het resultaat van een fermentatie nauwkeurig te kunnen meten. En dan maakt het niet of u kefir, kombucha, jun, viili, groenten of wat dan ook fermenteert. Voor iedere soort fermentatie kan het eindresultaat van die fermentatie gemeten worden. En dat meten is niet een doel op zich. Wat is dan het nut, vraagt u zich misschien af?

Meten is weten...

En dat weten, betekent vooral: "Weet ik zeker of het eindresultaat van mijn fermentatie wel voedselveilig is, wel goed is gelukt?"

1. Zuur betekent geconserveerd

Immers, de zuurgraad (ook wel pH-waarde genoemd) geeft een zeer goede indicatie. Het gefermenteerde product zal door de fermentatie geconserveerd worden, dus veel langer houdbaar dan het anders zou zijn. Maar daarvoor moet het eindresultaat wel zuur genoeg zijn, maar ook weer niet zodanig zuur dat je mond er van samentrekt.

2. Verhoudingen en fermentatieduur

Tevens 'weet' je dan ook of de fermentatie correct is afgerond en dat de gebruikte verhoudingen en de fermentatieduur ook correct zijn.

3. pH Onder- en bovenwaarde

Voor iedere soort probiotica die gefermenteerd wordt, geldt een onder- en bovenwaarde. Zit het daar tussen, dan is het goed. En daarbinnen heeft het dan vooral met voorkeur en smaak te maken op welke waarde je uit wil komen.

Voedselveilig fermenteren

Dus, met behulp de producten die je hier vindt, ben je verzekert van goede, gezonde en overheerlijke resultaten. En of dat dan om zuurkool of kefir gaat, dat maakt niet uit.

Fermenteer ze!

Mutatiedatum: 03-08-2022

© 2011 - 2022 Kefirshop | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel