Sorteer op
Sorteer op

Refractometer (suiker meten) en pH meter om zuurgraad fermentatie te meten

Alle producten die nodig zijn om het eindresultaat van een fermentatie nauwkeurig te kunnen meten.

En dan maakt het niet of u kefir, kombucha, jun, viili, groenten of wat dan ook fermenteert.

Voor iedere soort fermentatie kan het eindresultaat van die fermentatie gemeten worden. En dat meten is geen doel op zich. Maar wat is dan het nut, vraagt u zich misschien af?

Met een refractometer kun je suiker meten, snel en eenvoudig.
Met een refractometer kun je eenvoudig en snel het suiker gehalte meten van een fermentatie.

 

Meten is weten...

En dat weten, betekent vooral:

  • Weet ik zeker of het eindresultaat van mijn fermentatie wel voedselveilig is, wel goed is gelukt?

  • Wat is de pH-waarde, oftewel de zuurgraad (graadmeter voor de fermentatie)?

  • Hoeveel restsuikers zitten er nog in de gefermenteerde drank, zodat ik geen onnodige suikers binnenkrijg?

 

Suiker gehalte meten met refractometer en pH waarde meten met pH meter

De hulpmiddelen ter ondersteuning daarvan vind je hier:

En natuurlijk een thermometer om er zeker van te zijn dat de fermentatietemperatuur niet te laag is.

Kan zeer handig zijn in combinatie met een warmtematje om op een ideale temperatuur te kunnen fermenteren.

 

1. pH waarde = Zuurgraad en betekent conservering

Immers, de pH meten geeft een zeer goede indicatie. Het gefermenteerde product zal door de fermentatie geconserveerd worden, dus veel langer houdbaar dan het anders zou zijn.

Maar daarvoor moet het eindresultaat wel zuur genoeg zijn, maar ook weer niet zodanig zuur dat je mond er van samentrekt. Tegenover zuur staat basisch.

Soms kan het ook handig zijn om te weten of een oplossing licht basisch is.

 

2. Verhoudingen en fermentatieduur

Tevens 'weet' je dan ook of de fermentatie correct is afgerond en dat de gebruikte verhoudingen en de fermentatieduur ook correct zijn.

 

3. pH waarde: onder- en bovenwaarde

Voor iedere fermentatie wordt, geldt een noodzakelijke onder- en bovenwaarde. Zit het daar tussen, dan is het goed. En daarbinnen heeft het dan meer met voorkeur en smaak te maken op welke waarde je uit wil komen.

 

4. Hoeveel restsuikers in gefermenteerde drank?

Wat is het suikergehalte na de fermentatie in waterkefir, kombucha, jun, of na een 2e fermentatie met vruchtensap? Eenvoudige, maar belangrijke vraag. Maar ook een gemakkelijk antwoord!

De Refractometer kan zeer eenvoudig de suiker meten in een gefermenteerde drank

Druppel op het display, kijk door de lens en u weet precies hoeveel suiker er nog in zit. Op deze wijze kunt u nog nauwkeuriger 'schraal' met suiker werken. Dus zo weinig mogelijk suiker om zo weinig mogelijk restsuikers over te houden, zonder dat uw kefir, jun of kombuchacultuur tekort doet.

 

Voedselveilig fermenteren

Dus, met behulp de producten die je hier vindt, ben je verzekert van goede en gezonde resultaten.

En of dat dan om zuurkool, kefir, viili, jun, kombucha of welke probiotica dan ook gaat, dat maakt niet uit.

Fermenteer ze, gecontroleerd en veilig!

Mutatiedatum: 27-11-2023

© 2011 - 2023 Kefirshop | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel