April 2013

Artikel 7 van 7

Nieuwsbrief april 2013

Beste kefir liefhebber,

Eindelijk weer een nieuwsbrief van Kefirshop. We zijn een aardige tijd in de weer geweest met het inhoudelijk op peil brengen van onze 3 kefir websites (melkkefir, waterkefir en kefirshop) en het uitbreiden van ons productassortiment via de webwinkel. Daarover leest u meer in deze nieuwsbrief.

Maar ook extra voordeel voor u!

Verder zullen we via deze nieuwsbrief vragen over kefir, tips, recepten, wetenswaardigheden e.d., waarvan gebleken is dat het ‘leeft’ onder kefirliefhebbers, onder de aandacht brengen.

 

Nieuwe producten

Aquakefir Concentrated

Een sterk geconcentreerde waterkefir, kant en klaar in flesjes van 100 ml (goed voor minimaal 1 liter drank). Suikervrij, in tegenstelling tot normale waterkefir, dus geschikt voor diabetici. En ook nog eens alcoholvrij! Dit concentraat is van het kwaliteitslabel Demeter en 100% biologisch dynamisch geproduceerd.

 

Waarom aquakefir?

  • Voor het gemak, als u weinig tijd of zin heeft om zelf kefir te maken.

  • Kan gebruikt worden als kuurtje, bijvoorbeeld na antibioticagebruik om de darmflora te herstellen.

  • Makkelijk mee te nemen, ook op vakantie.

  • Kan dagelijks gebruikt worden als onderhoudsdosering probiotica, aangelengd met water of vruchtensap.

Als klant of geïnteresseerde krijgt u introductievoordeel. Als u de volgende kortingscode invoert tijdens het bestelproces, krijgt u € 1,- extra korting op de toch al voordelige actieprijs: aquakefirisgezond
Uw prijs: € 5,75.

 

Katoenen kaasdoek

Ideaal om heerlijke kefirkwark- of hangop mee te maken. Afmeting is 38 x 38 cm.

Hoe gaat dat kefir kwark maken in zijn werk?

  • Maak het kaasdoek nat.

  • Span met een elastiek over een kom en giet de melkkefir erin.

  • Een halve dag laten staan en af en toe doorroeren.

De wei druppelt in de kom en de ingedikte melkkefir blijft in de doek hangen als een soort kwark. Hoe langer u het geheel laat uitdruppen, hoe dikker het resultaat. Zet wel de kom op een bord, want ook vanaf de doek lekt er wat wei weg.

De wei kunt u overig als basis gebruiken voor saladedressing.
Op dit moment hanteren we de kwarkzak als een beter alternatief voor deze functionaliteit.
 

Kefirboek - Waterkefir en Melkkefir van Peter Bauwens

De nieuwe druk van het kefirboek van Peter Bauwens is weer volop verkrijgbaar.
Een onmisbaar boek voor de kefirfan, boordevol leuke recepten en bijzonderheden over zowel water- als melkkefir.

De prijs is € 1,- goedkoper geworden, namelijk € 12,95.

 

Kefir en wetenschappelijk onderzoek. Het begint op gang te komen.

Kefir en wetenschappelijk onderzoek

We zijn wat actiever geworden met het verzamelen van informatie over klinische en wetenschappelijke studies over probiotica in het algemeen en kefir in het bijzonder.

Wij vinden het belangrijk dat iedereen recht heeft op correcte, gecontroleerde en objectieve informatie over kefir en de al dan niet veronderstelde werkzaamheid daarvan voor allerlei kwalen. I.v.m. veranderde wetgeving op dit punt - die veel strenger is geworden -, is dit niet onbelangrijk.

Voor meer informatie over melkkefir en wetenschap, klikt u hier.

Voor waterkefir kunt u binnenkort soortgelijke informatie verwachten. (naschrift: inmiddels verwerkt op dezelfde pagina)

 

Kefir recepten

1. Kefirkwark toetjes

Van kefirkwark (zie stukje hierboven over kaasdoek) maakt u de heerlijkste toetjes door er vers fruit aan toe te voegen.
Wat dacht u van kefirkwark op z’n Grieks; met walnoten en honing?
Ook als ontbijt met muesli en fruit. Eventueel met een zoetstof (welke bepaalt u zelf) is het een goed begin van de dag.

 

2. Kefir tzatziki

Kefirkwark vermengen met een halve fijn geraspte komkommer en 2 geperste teentjes knoflook.

Op smaak maken met peper, zout en dille en eventueel wat citroen/limoen. Lekker op een stokbroodje bij de borrel of als voorafje.

 

3. Waterkefir Ginger ale

Doe na het oogsten van de waterkefir een paar blokjes gedroogde gember of gekristalliseerde gember in de fles.

Op de aanrecht maximaal 1 dag na laten rijpen (tweede fermentatie) en de kefir heeft een verassende andere smaak. (let op, het alcohol percentage stijgt wel bij nafermenteren buiten de koelkast)

 

4. Waterkefir Cassis

Heerlijk om wat zwarte bessen diksap of siroop aan de reeds geoogste waterkefir toe te voegen.

Ook dan kan je de meeste suikers weer laten verbruiken door de in de drank aanwezige gisten, door het op kamertemperatuur maximaal 1 dag te laten na fermenteren.

 

Kefir tips!!

Thumbs up voor deze praktische kefir tips!

1. Melkkefir

Werkt de kefir hard en is er een scheiding van korrels met melk (bovenin) en wei (onderin). Dan kunnen er na het oogsten wat klontjes op de korrels achterblijven. Het is goed om de melkkefir korrels te spoelen met melk. Spoel met ongeveer 200 ml melk 5 a 6 keer de korrels.

Op die manier worden niet alle goede bacteriën en gisten weggespoeld. De melk die voor het spoelen is gebruikt, is bijzonder schuimig en "kefir light" van smaak. Bij kinderen zal het in de smaak vallen, vooral als ze gewone kefir te zuur of te sterk vinden smaken.

 

3. Waterkefir

Vaak willen de waterkefir gebruikers na ontvangst van de kefir allerlei vruchten en zoetstoffen uitproberen. Dat kan, maar laat de kefir even bijkomen van de verzending.

Gebruik eerst de middelen genoemd in de gebruiksaanwijzing, zodat de korrels lekker kunnen groeien en goed op stoom komen. Al gauw heeft u teveel korrels. Ga dan experimenteren met een deel van de korrels. Gaat het mis, dan heeft u nog wat achter de hand en is niet alles verloren.

Wij testen veel met waterkefir, maar soms door een kleine verontreiniging of een ongelukkig gekozen ingrediënt kan de korrel slecht reageren en uiteindelijk afsterven.

 

Kefirshop en social media

Voor tussentijdse nieuwtjes en wetenswaardigheden op kefirgebied, maken we sinds kort ook gebruik van verschillende social mediakanalen. Zo kunt u ons volgen op:

 

Klanten beoordelen Kefirshop

Iedereen kent het wel. Je loopt tegen een interessante webwinkel op met bijbehorende producten, maar weet niet zeker of het wel allemaal klopt, hoe de service is, etc.

Ook wij ‘webwinkelen’, dus we snappen dat helemaal. Daarom zou het ook fijn zijn als u uw ervaringen met ons en onze producten beoordeelt via een tweetal volledig onafhankelijke websites.

Daar doen toekomstige klanten, maar ook wij ons voordeel mee. Als je je werkt goed wilt doen – en dat willen wij – dan moet je bereid zijn te leren en te verbeteren. En daar kunt u ons bij helpen.

 

U kunt Kefirshop beoordelen via

  1. TrustPilot - Een zeer bekend platform voor beoordelingen door klanten.

  2. Google - Behoeft dit toelichting?

  3. WebwinkelKeur - Zeer bekend keurmerk waar Kefirshop bij aangesloten is.

Veel succes met de informatie, tips en recepten en tot ziens op www.kefirshop.nl of een van onze andere websites.
En tot slot, vind u ons leuk? "Like" ons dan via een van onze kefir websites, of op Facebook zelf.

Een hartelijke en gezonde kefirgroet,

Simone en Michel Kemperman



© 2011 - 2013 Kefirshop | typfouten en prijswijzigingen voorbehouden

Mutatiedatum: 01-12-2023

Producent/Merk
Kefirshop

© 2011 - 2024 Kefirshop | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel