Kefirverhalen - Feit of fabel?Je leest en hoort van alles over kefir. Wat je wel, of wat je juist niet moet doen. Omdat het niet voedsel veilig zou zijn, of de kefir misschien niet overleeft. Enfin, verhalen en nog eens verhalen. Maar is het waar? Lees verder!
Echte kefir in de supermarkt?
Kefir uit de supermarkt - Goed of niet?We hebben het de afgelopen 10 jaar langzaam aan op zien komen; zowel de trend van meer aandacht voor gezondheid en voeding (en de relatie tussen die 2), en die voor kefir in het bijzonder. Dan hebben we het over melkkefir.
Dadels: Mierzoet, maar toch gezond?
Zijn dadels gezond?Gedroogde dadels worden vaak gebruikt voor waterkefir, maar hoe zit het met de gezondheidswaarde?
Dadels onder de loep; wat zit er in qua vitaminen, mineralen en andere nutriƫnten. Met andere woorden: zijn dadels wel gezond?Allereerste kefir fermentatiepot
Eerste kefirpot met waterslot in NLDe allereerste echte kefirpot in Nederland, een weckpot met doorboord glazen deksel + waterslot. Inmiddels niet meer verkrijgbaar, maar we bieden veel alternatieve gelijkwaardige fermentatiepotten.
Kefir blog posts over gezondheid, probiotica, duurzaamheid en lifestyle
In de loop van de tijd hebben we verschillende blogsites gebruikt en ook met name via Facebook hebben we nogal wat posts geplaatst, waarvan een deel in ieder geval interessant is om hier op te nemen.
![]() |
| Met enige regelmaat vind je hier een blog post met vele blog onderwerpen over voeding, duurzaamheid, probiotica en gezondheid. Notabene van een NIET blogger :) |
Niet iedereen heeft- of wil Facebook gebruiken. Bovendien staan er soms interessante zaken heel ver achterin de tijdlijn. Niet handig, want je vind het alleen als je er specifiek op zoekt, of toevallig via een zoekactie er tegen aan loopt.
Ik ben geen echte blogger (laat staan vlogger), dus ons accent ligt niet bij het blog posts schrijven via dit medium of blogspot. Wat niet wegneemt dat er toch regelmatig zaken zijn die zich prima voor een blog post lenen.
Blogs van Kefirshop via Blogspot.com
We hebben 2 verschillende plekken met blogs; hier via de webwinkel blogs die een direct link hebben met de producten die we verkopen.
De meer inhoudelijke blogs vind je via de blog:
Gaan we verder met de blogs binnen de webwinkel.
Kefir blog posts onderwerpen
De onderwerpen die behandeld worden komen voort uit nieuws, nieuwe ontwikkelingen, ervaringen, tips en trucs en recepten.
Voorlopig houden we deze onderverdeling aan.
Blog onderwerpen: Nieuwtjes
Dat betreft zowel nieuwe artikelen in het assortiment, als ontwikkelingen op het gebied van gezondheid, probiotica, wetenschap, duurzaamheid.
Blog wetenswaardigheden
Kleine dingetjes die grote waarde kunnen hebben. Wat wij vooral merken doordat wij terug krijgen waar mensen zoal tegen aanlopen. Vaak met eenvoudige oplossingen.
Blog probiotica- en kefir ervaringen
Kefir ervaringen uit het veld, zoals we die (geanonimiseerd) van klanten ontvangen. Maar ook eigen kefir en andere probiotica ervaringen en ontdekkingen. Zowel handson als door onderzoek, bestuderen, verbanden leggen etc.
Allemaal zo goed als mogelijk niet 'commercieel ingekleurd', maar onverkort overgenomen ook van klanten. Maar ook 'niet klanten' komen aan het woord.
Blog recepten
Eenvoudige recepten van onszelf, ingestuurd door kefirliefhebbers. Of verwijzingen naar andere waardevolle websites of pagina's.
Bedenk ook dat we zelf ook een aparte Recepten pagina hebben.
Artikelen
Redactionele artikelen van Kefirshop rondom een bepaald thema. We houden vinger aan de pols wat er zoal speelt, zodat we daar op kunnen anticiperen wanneer blijkt dat dat zinvol is.
Maar het kunnen ook artikelen zijn van gastauteurs. Voelt iemand zich geroepen? Neem dan contact op m.b.t. de mogelijkheden.
Reacties klanten
Niet alleen posts van ons, maar ook van klanten. Reacties dan, die eerder in ons gastenboek vermeld stonden (waar we helaas afscheid van moesten nemen).
Heb je zelf blog ideeën, we horen het graag.
Thema's die u kunt verwachten
Ook nieuwe ontwikkelingen, inzichten, tips en trucs, hoe problemen te voorkomen, waar een goede kwaliteit kefircultuur aan te herkennen is. Maar evenzo hoe een 'slechte kefir' te herkennen is.
Ook marktontwikkelingen, zoals de commercie die het fermenteren nu begint te ontdekken. Want er zit schijnbaar toch een leuk 'verdienmodel' aan. Deze en komende tijd zullen er de nodige 'cowboys' op dat gebied komen, maar ook weer gaan.
Enfin, nog heel wat te vermelden. Dus...
Updates en nog eens updates
Wordt dus uitgebreid vervolgd, maar geduld! Het werk en correct afhandelen van alle bestellingen, vragen, probleemmeldingen e.d. gaan ook gewoon door. En er zijn natuurlijk ook nog andere dingen dan werken.
Beetje bij beetje zal het vorm krijgen.
Kom dus regelmatig even terug, want gaandeweg het jaar worden er nieuwe blogs gepubliceerd. Blogs waarin we onze kennis, ervaring en bevindingen rondom fermenteren in het algemeen en kefir in het bijzonder, kunnen delen.
Nieuws
Tussentijdse nieuwtjes zijn er natuurlijk ook met enige regelmaat. Die vind u op de Nieuws pagina terug.

Mutatiedatum: 05-08-2024



