December 2021

Artikel 2 van 7

Nieuwsbrief december 2021

Nog net in het staartstukje van 2021 een laatste nieuwsbrief van Kefirshop. Onderwerpen zijn:

  • Fermentatiepotten; kant en klaar kopen of zelf maken?

  • Samenwerking met partners

  • Warmtematjes voor de koude winterperiode

  • Nieuwe probiotische huidverzorgingsproducten

  • Kortingcodes en aanbiedingen!

Wilt u de nieuwsbrief opzeggen? Jammer, maar geen probleem hoor; helemaal onderin deze nieuwsbrief vind u de link om dat met één klik te kunnen doen. U hoeft overigens niet bang te zijn dat we u 'plat spammen'; de laatste nieuwsbrief dateert namelijk uit 2019. We houden het dus bescheiden ;)

Bent u er nog? Dan veel leesplezier!

 

Fermentatiepotten; kant en klaar kopen of zelf maken?

 

Alweer heel wat jaren verkopen we de standaard weckpotten, maar ook fermentatiepotten en andere potten die geschikt zijn voor iedere fermentatieklus. Inmiddels hebben we daar een aardig assortiment in, dus er is altijd wel een keuzemogelijkheid die goed past bij wat voor u van toepassing is.

Maar sommige potten - met name de echte fermentatiepotten met waterslot - zijn best wel duur.
Dat begrijpen we best en in principe moet fermenteren voor iedereen bereikbaar zijn, is ons uitgangspunt.

We leveren dus ook de onderdelen en gereedschap wat gebruikt kan worden om zelf uw eigen fermentatiepot samen te stellen en te maken. En alles is op elkaar afgestemd, zodat u dat niet zelf hoeft uit te zoeken.
Dat bied ook de mogelijkheid om bijvoorbeeld een heel andere pot te gebruiken (bv. veel groter, of juist kleiner) en die 'om te bouwen' naar een fermentatiepot naar smaak.

Maar u kunt natuurlijk ook uw keuze maken uit de kant en klaar bruikbare fermenteer potten.

Zelf een fermentatiepot samenstellen kan met deze opties en onderdelen.

En de eventueel benodigde tools om zelf een fermentatiepot te maken via doe het zelf hoek.
 


 

Samenwerking met partners

Kefir als belangrijke voedingsbron in Afrika in samenwerking met Umoja

Umoja i-NGO

We zijn een samenwerking gestart met Umoja I-NGO (link gaat naar hun website).

Dat is een organisatie in o.a. België, hun activiteit zoals ze die zelf omschrijven is: "Financiële adoptie van kinderen met een mentale beperking in Tanzania".

Dat klinkt op zich al mooi, maar ze doen meer. Deze kinderen en soms jong volwassenen, worden ook aan het werk en aan het leren gezet, zodat ze een positieve daginvulling hebben en een beetje gevoel van eigenwaarde daar aan kunnen ontlenen.

En toen kwam kefir in beeld: Armoede en voeding is daar op veel plaatsen een probleem. Voor melkkefir kunnen ze lastig koemelk gebruiken. Want koeien hebben een weiland of grasvoer nodig. Dat heb je daar niet zoals in Nederland.

Koemelk daar kopen is op basis van melkpoeder, of dure koemelk waar mogelijk 'iets' mee gebeurd is. Bv. verdund met water.
Niet ideaal. Echter, geitenmelk doet het ook prima als voedingsbron voor melkkefir. En geiten scharrelen vaak zelf hun kostje bij elkaar. Goedkope dieren dus om te houden.

Het mooie is dat de kinderen met ondersteuning van Umoja I-NGO, kefir en aanverwante producten (zoals kefir hangop, kefir kaas, cheescake, etc.) kunnen gaan maken. Het mes snijdt aan twee kanten. De kinderen zijn zinvol bezig, ze leren wat. En het eindproduct - de melkkefir drank - is goedkoop en draagt direct ook bij aan de gezondheid van de bevolking die anders minder gemakkelijk in staat zouden zijn om zoiets in de supermarkt te kopen. Als ze het geld al hadden...

Wij voorzien Umoja van de spullen, kennis en ervaring en zij doen weer ter plaatse het goede werk, wat als het goed is voor iedereen positief uitpakt. Win-win voor iedereen.

Het project, als je het zo mag noemen, staat nog een beetje in de startblokken, maar het is nu al zeker dat hier iets mooit uit voort kan komen. En dan hebben we het nog niet eens gehad over wat de mogelijkheden met waterkefir zijn.
Wordt vervolgd.


 

Project Fermentobiomics i.s.m. Foodlab, Hogeschool Leiden

Onderzoek naar de voedingswaarde van kefir: samenwerking Leidse hogeschool en MKB

Een veel gehoorde vraag van klanten en geïnteresseerden is: Wat zit er nu precies in kefir? Welke bacteriestammen en gistsoorten zitten er allemaal in? Vetgehalte, alcoholgehalte, vitamines, mineralen? En zo kunnen we nog wel wat vragen benoemen.

Daar is niet gemakkelijk een eenduidig antwoord op te geven. En dat zit hem vooral in de kosten die er mee gemoeid zijn om dat goed en degelijk te onderzoeken. Zo weten we van onze kefirculturen wel de hoeveelheden aan bv. melkzuurbacteriën en gistkiemen. Maar de onderverdeling naar bacterie geslacht, soort en stam om maar wat te noemen, wat zeer kostbaar is om daar achter te komen. Als klein tweemansbedrijfje is dat simpelweg niet op te brengen.

Op dit moment hebben we contact met de Hogeschool Leiden en in combinatie met nog een beperkt aantal MKB-bedrijven, wordt een onderzoek opgestart, waarbij gemeenschappelijk gedeelde, objectief belangrijke vragen onderzocht en dus ook beantwoord gaan worden. Het project heeft de toepasselijke naam Fermentobiomics.

Ook dit project staat nog in de startblokken, maar het is in ieder geval fijn dat we daarna eindelijk wat meer duidelijkheid kunnen geven wat bv. de voedingswaarde en de microbiologische samenstelling is van onder andere kefir. En dat zegt dan ook weer iets over de bijdrage die het kan leveren aan de gezondheid.

Zodra daar meer over bekend is en ook bekend gemaakt kan worden, zullen we dat in overleg met onze partners delen.

Uiteraard zullen we daar een plekje inruimen op onze Nieuwspagina.
En hebt u zelf nog brandende vragen? Reageer dan op deze mail. Wellicht kunnen we er wat mee.
 


 

Warmtematjes voor de koude winterperiode

 

Nu de gasprijzen zowat exploderen, zullen velen geneigd zijn de thermostaat wat lager te zetten. Maar als kefir, jun of kombucha in een te koude ruimte staat, verloopt de fermentatie minder goed, duurt langer en de verhoudingen of fermentatieduur moeten aangepast.
Of je maakt gebruik van een warmtematje, die o.b.v. infra rood, alleen de inhoud van de pot verwarmt en op temperatuur houd. Ondanks een koude(re) ruimte.
Verderop vind u nog een kortingscode van € 2,50 die u voor het warmtmatje kunt gebruiken.
 


 

Nieuwe probiotische huidverzorgingsproducten

Flow Cosmetics

 

Tot november 2021 hebben we geen aparte tak huidverzorgingsproducten / persoonlijke verzorging gehad. Maar dat is bij deze veranderd.

Dat is passend, want probiotica is niet alleen gezond voor inwendig gebruik, maar ook voor uitwendig gebruik; de huid. De huid is immers de spiegel van de darmen!

Hoe en in welke mate dat gezond is, mogen we helaas niet vertellen. Gezondheidsclaims zijn verboden, tenzij er een onderbouwing is via uitgebreid (en dus zeer kostbaar) wetenschappelijk onderzoek.

Maar, we zijn trots op de aankondiging van 2 nieuwe probiotische producten uit de lijn van Flow Cosmetics, waarvan één prijswinnaar in 2020. Op hun website vind u ook meer informatie.

De producten zijn geschikt voor alle huidtypen, ook de gevoelige huid.

Het betreft de nieuwe producten:

Ze zijn deze tot en met januari 2022 nog respectievelijk € 4,- en € 2,50 afgeprijsd.
 

Kefirko Kefir zeep

Op het moment van schrijven van deze nieuwsbrief is dit product nog niet in het assortiment opgenomen, maar binnenkort wel. Betreft 1 of meer (wordt nog bepaald) soorten kefir zeep, geschikt voor alle huidtypes. Ook de gevoelige of babyhuid.
 

Kortingcodes en aanbiedingen!Aanbiedingen Kefirshop december 2021

Nee, wij doen niet mee aan Singles day, Black friday, Cyber monday, of wat ze ook allemaal niet verzinnen, vooral aan de andere kant van de plas. Wij doen dat bewust anders: We proberen alle prijzen zo laag mogelijk te houden, door slim in te kopen, beperkte voorraden, efficiënt te werken, etc.

En het resultaat daarvan willen we graag op veel meer dan alleen dit soort dagen delen. Ofwel continu (producten die permanent in de 'aanbieding' zijn), of voor een redelijke periode.

 

We bieden verschillende kortingsmogelijkheden

  • 10% Korting!
    Nu, met deze nieuwsbrief, een kortingscode die goed is voor 10% korting op alle producten uit ons assortiment, waarvoor géén aanbieding geldt. Deze is geldig tot en met eind februari 2022.
    Gebruik de 10% kortingscode: Kefir10!
    Dus u heeft altijd korting; of het artikel is afgeprijsd en zo niet, dan is de 10% korting van toepassing.

  • Daarnaast krijgt u ook gratis gedroogde waterkefirkorrels (ter waarde van € 9,95) van topkwaliteit bij:
  1. Mepal JustWater drinkfles (ook geschikt voor 2e fermentatie). Deze komt te vervallen in ons assortiment en we hebben daar (echt) maar een beperkt aantal exemplaren van.
  2. Een van de boeken die duurder zijn dan € 19,-. Hoe? Zie de boekenpagina! Daar staat het vermeld.

Bestelt u een combinatie van genoemde artikelen, dan krijgt u dus ook meerdere zakjes gedroogde waterkefirkorrels gratis toegestuurd. U wilt het niet direct gebruiken? Geen probleem; u kunt het gekoeld (koelkast of vriezer) zeker meer dan 1 jaar bewaren!

  • Mineral Regulator uit assortiment, daarom veel korting
    Mineral Regulator is een kant en klaar bruikbaar probioticum, dus met goede melkzuurbacteriën, maar daarnaast bevat het heel wat mineralen in een uitgelezen samenstelling en verhouding.
    Het moet plaats maken voor andere producten, dus de laatste exemplaren gaan voor een symbolisch bedrag weg. Uiteraard zolang de voorraad strekt. Het product is al afgeprijsd.
    (inmiddels uit assortiment)
     
  • Uw pot met kefir, kombucha, jun of groentefermentatie heeft het koud in de winterperiode? Gebruik een warmtematje.
    Kies eenvoudig voor een instelbaar warmtematje, of met een vaste temperatuurinstelling. Werkt prima in een koude ruimte.
    Kies kortingscode: Warmpjes voor een korting van € 2,50.

  • U krijgt 10% korting - ook op afgeprijsde artikelen - indien u via Google Kefirshop beoordeelt.
    Nee, we 'kopen' geen beoordelingen, zoals je weleens leest. Want ongeacht of uw beoordeling nu positief of negatief is, u ontvangt in alle gevallen de kortingscode :)
    Reden dat we dit doen is omdat we wel heel veel beoordelingen hebben via Webwinkelkeur, Bol.com, Kiyoh en Facebook, maar slechts een paar via Google. Google heeft de mogelijkheid namelijk nogal goed verstopt, waardoor de meesten het over het hoofd zien, of niet kunnen vinden.

    Klik om Kefirshop via Google te beoordelen
    Hierna ontvangt u via een privebericht/mail de 10% kortingscode.

(kortingscode inmiddels niet meer van toepassing) 


Nou, dat was hem weer voor deze keer. In de volgende nieuwsbrief kunnen we een of meer de volgende onderwerpen onder de loep nemen. En u wordt uitgenodigd om een voorkeur op te geven. Mag ook wat anders zijn. Mogelijke onderwerpen:

  • Het gebruik van kefir en baking soda in kefirdesembrood, cake en koekjes. Zonder gist!

  • Waaraan kunt u herkennen dat uw kefir achteruit gaat in kwaliteit?

  • Zijn grote kefirkorrels kwalitatief beter dan kleine korrels?

  • Melkkefirkorrels die op de bodem van de pot blijven liggen; zijn die wel goed, of moet je die weggooien?

  • En waarom vormt melkkefir aan het einde van de fermentatie een dikke brei boven in de pot, waar zich zo ongeveer alle kefirkorrels in bevinden?

En vóór die tijd ook veel nieuwsitems, wetenswaardigheden, etc. via de webwinkel zelf! Veel plezier met uw eventuele kefir- en fermentatieplannen en een goede gezondheid!

Een hartelijke en gezonde kefirgroet,

Simone en Michel Kemperman

© 2011 - 2021 Kefirshop | typfouten en prijswijzigingen voorbehouden

Mutatiedatum: 01-12-2023

Producent/Merk
Kefirshop

© 2011 - 2024 Kefirshop | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel