Eenvoudig en gezond
Biologisch melkkefir ferment
OverzichtZelf eenvoudig melkkefir maken met melkkefir ferment
De meest eenvoudige en snelste manier om melkkefir drank te maken, is met melkkefir ferment. Ook wel ferment kefir genoemd.
Deze is kwalitatief nog een stukje beter dan de meeste kefir uit de supermarkt, aangezien hier wel gistculturen in zitten (in de supermarkt zelden).
De gezondheidswaarde is wel wat minder, in vergelijking met verse melkkefirkorrels.
Maar velen zijn er toch zeer tevreden over en het is sowieso beter dan de kefir uit de supermarkt.
Toch is het niet de echte traditionele melkkefir zoals gemaakt met echte melkkefirkorrels, laten we daar eerlijk over zijn.
De verwerking is echter uiterst simpel en dat is weer een groot voordeel. Hoe het werkt?
Toe te voegen ingrediënten: 1 liter dierlijke melk (voor één dosis uit het zakje)
Bereidingstijd: 2 min
Fermentatie: 24 uur bij kamertemperatuur
Ps: Dit product is pas leverbaar ná 21 september!
Gebruiksaanwijzing
En nu stap voor stap.
Gebruik perfect schoon keukengerei.
Los het ferment op in 2 eetlepels melk en giet er geleidelijk de volle liter melk bij.
Giet het in een goed afsluitbare fles of pot. Sluit de fles af en laat het 24 uur fermenteren bij kamertemperatuur (23 °C).
Als de fermentatie klaar is (wat dikker van textuur), bewaar het dan in de koelkast.
Om per glas te drinken, schud de fles goed voor een gladde drank.
U kunt uw melkkefirdrank tot zeker 5 keer herfermenteren, mits u zich aan de hygiëne- en gebruiksvoorwaarden houdt.
De in de koelkast bewaarde drank, is tot 1 week na fermentatie te gebruiken. Gebruik altijd dierlijke melk, bij voorkeur gesteriliseerde melk (gaat altijd goed). Gepasteuriseerd en rauwe melk kan ook, alleen zijn de hygiëne vereisten dan een stuk strenger.
Wat leveren we
2 Zakjes ferment. U kunt ook voor nog meer voordeel kiezen voor 3 (x 2 zakjes), of 5 (x 2 zakjes) stuks.
De meegeleverde gebruiksaanwzing krijgt u op papier bij uw bestelling en is gebaseerd op het gebruik van 1 zakje, goed voor een eerste fermentatie van 1 liter.
Ingrediënten
MELKpoeder*, Lactococcus lactis, Leuconostoc, Streptococcus thermophilus, Lactobacillus, kefirgisten, microflora van kefirkorrels.
*Producten afkomstig van biologische landbouw.
De onderstreepte informatie is bedoeld voor mensen met allergieën of intoleranties.
Kwaliteitsgarantie
Product gecertificeerd FR-BIO-01
Is een officieel geregistreerd biologisch product.
Bewaren
Zolang u het niet gebruikt, bewaar het fermentpoeder dan in de diepvries. Dan is het nog 1 jaar goed houdbaar. Na ontdooien is het direct bruikbaar voor een eerste bereiding.
Mutatiedatum: 30-08-2025
Barcode
3176800001626
Gewicht
0,027 Kg
Artikelsoort
Probiotica
Soort pagina
Artikel
Producent/Merk
Nat-Ali
Kefir?
Ja
Eigen product?
Nee