Het standaardwerk over fermenteren

Boek - Verrot lekker

Vorige Artikel 4 van 8 Volgende
€ 29,95 (inclusief btw)
Voorraad 6 stuks

Het 'Verrot lekker' boek in het kort

Een volledig herziene uitgave

Betreft een in 2021 volledig herziene uitgave van de eerdere ook populaire 4e versie van Verrot lekker.
Nu met 2 extra hoofdstukken en 26 nieuwe recepten.

Een prachtig boek over alle facetten van fermenteren van groente, fruit, kruiden en - inderdaad - ook kefir. Een zeer compleet en mooi geïllustreerd boek, goed leesbaar en toegankelijk. Gaandeweg het lezen zult u steeds meer kriebels voelen om niet alleen leuke recepten uit te proberen, maar ook gezondere voeding tot u te nemen. Het koksmes snijdt dus aan twee kanten!

Samenvatting Verrot lekker

"Sinds de verschijning van Verrot lekker in 2015 heeft fermenteren in Nederland een vlucht genomen en zijn er meer dan 20.000 exemplaren van dit boek bij enthousiaste fermenteerders terechtgekomen. Tijd dus, voor een herziene uitgave, met twee volledig nieuwe hoofdstukken. Eén hoofdstuk over basis fermentatietechnieken en het spectaculaire hoofdstuk ‘Verrot Spannend’ met zesentwintig bijzondere recepten voor de gevorderde fermenteerder. Fermenteren is het functioneel laten rotten van voedsel. Het is een oude vorm van conserveren; een techniek die opnieuw in opkomst is. Het past dan ook helemaal in de trend van gezond eten en het verduurzamen van voedsel. Verrot lekker is een praktisch kook- en doeboek, met veel recepten. Allerlei producten komen hier aan bod: niet alleen groente en fruit maar ook zuivel, vlees, vis, noten, zaden en granen. Auteur Christian Weij legt zijn basisregels uit en introduceert je in de wereld van het fermenteren. Christian Weij is fooddesigner, fermentatiespecialist en eigenaar van de culinaire speeltuin Het SmaakPark in Ede. Hij geeft geregeld fermentatieworkshops en masterclasses in binnen- en buitenland en heeft honderden topchefs aan het fermenteren gekregen. “Fermenteren is een opvallende trend. Topchefs als Jonnie Boer zijn heel erg in de weer met fermenteren.” – Hans Steenbergen, Foodtrendwatcher “Verrot Lekker, een te gek boek met een wereld aan informatie over fermenteren en zelf inmaken van groente en fruit."

Boekgegevens

Auteur

Christian Weij

UitgeverBertram + De Leeuw
SoortMet illustraties
TaalNederlands
Gewicht1,238 kg
Druk1
DatumMei 2021
NUR440
CoverHardcover
Bladzijden368
ISBN139789461562777
Product breedte203 mm
   dikte34 mm
   lengte249 mm

Uitspraken over het "vernieuwde", oude fermenteren

  • "Fermenteren is een opvallende trend. Topchefs als Jonnie Boer zijn heel erg in de weer met fermenteren." (Hans Steenberger, Foodtrendwatcher)

  • "Neem een witte kool. Die kun je natuurlijk gewoon laten rotten, maar dan kun je hem na een week of zes weggooien. Je kunt hem ook gecontroleerd laten rotten: als ik zout toevoeg, kan de melkzuurbacterie als enige overleven en die zet de koolhydraten om in melkzuur. En zo ontstaat zuurkool." (Christian Weij)

Vergelijken met vorige versie Verrot lekker

De oude versie is waarschijnlijk nergens meer te krijgen (mogelijk wel tweedehands). Maar hier kunt u de boekgegevens daarvan inzien.

Gratis waterkefir?

Dat leest u goed! Op onze Boeken pagina, kun je een tip vinden hoe je een gratis portie waterkefir kunt ontvangen. Zegt het voort...

Mutatiedatum: 06-01-2022

Lengte
24,9 cm

Breedte
20,2 cm

Hoogte
3,4 cm

Barcode
9789461562777

Gewicht
0,5 Kg

Producent
Bertram en De Leeuw

© 2011 - 2022 Kefirshop | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel