Bruisende frisdrank
Biologisch waterkefir ferment
Overzicht🍹 Waterkefir ferment – Zelf eenvoudig gezonde waterkefir maken
Ontdek hoe jij thuis in een handomdraai je eigen frisse, sprankelende waterkefir drank brouwt.
Met ons premium Waterkefir ferment maak je niet alleen een smaakvol drankje, maar ondersteunt ook je lichaam.
De waterkefirstarter is een combinatie van bacteriën en gisten die sucrose en fructose fermenteren, met een veel gezonder en lekkerder eindresultaat. Er blijft weinig suiker over!
De waterkefir wordt gemaakt door de inhoud van 1 zakje ferment, water en suiker toe te voegen en het 1 a 2 dagen te laten fermenteren. Benodigd: Een glazen pot met afdekdoekje en elastiek.
Een fermentatiepot met waterslot of luchtslot, of zelfs een lege schone jampot is ook prima.
Ps: Dit product is pas leverbaar ná 21 september!
✨ Waarom kiezen voor ons waterkefir ferment?
Ultiem gebruiksgemak: je voegt bij de waterkefir starter (de inhoud van 1 zakje) simpelweg water, suiker en eventueel vruchten toe, laat het fermenteren, en geniet.
Geen ingewikkelde stappen of dure apparatuur nodig.Constante kwaliteit: zorgvuldig samengestelde ferment‑cultuur garandeert elke keer dezelfde heerlijke smaak.
Eerlijke ingrediënten: vrij van kunstmatige toevoegingen, gemaakt met pure, natuurlijke en biologische ingrediënten.
đź’š Ondersteuning voor je gezondheid
Waterkefir staat bekend om zijn natuurlijke fermentatie en het rijke aanbod aan:
Probiotica – kunnen bijdragen aan een gezonde darmflora
Antioxidanten – helpen je lichaam beschermen tegen vrije radicalen
Organische zuren – ondersteunen je spijsvertering
Onze fermentcultuur behoudt al deze eigenschappen, zodat jij profiteert van een drankje dat én lekker is én je welzijn kan ondersteunen.
🥄 Zo gemakkelijk is het
De eerste keer gaat het zo:
Strooi de inhoud van 1 zakje in een pot die u goed kunt afsluiten.
Voeg naar eigen smaak fruit toe ( 1-2 partjes citroen, 1-2 stukjes gedroogd fruit, zoals vijgen en abrikozen) en 2-3 eetlepels suiker.
Vul vervolgens de pot met 1 liter water en sluit de pot goed af.
Laat de waterkefir 48 uur op kamertemperatuur fermenteren.
Wanneer het gebruikte fruit (vers of gedroogd) zich aan de oppervlakte bevind, is uw waterkefir drank klaar.
Normaal gesproken is dat na 2 dagen. Als het warm is, mogelijk wat sneller. Bij wat lagere temperatuur, wat later.
Drink de waterkefir gekoeld, dan is deze het lekkerst. De drank is maximaal 1 week houdbaar in de koelkast.
Een klein deel van de waterkefir drank (ongeveer 1 deciliter) gebruik je als starter om tot 8 keer een nieuwe lading waterkefir te fermenteren.
Let er op dat fruitvliegjes gek zijn om waterkefir, dus de de pot zeker goed af!​
U ontvangt per bestelling 2 zakjes, dus u kunt in totaal minimaal 16 liter waterkefir drank maken.
Aandachtspunt
De drank kan een zeer kleine hoeveelheid alcohol bevatten (0,5% tot 1% bij aanhouden van gebruiksaanwijzing) als gevolg van fermentatie.
Gebruik ook niet meer suiker dan aangegeven en laat het niet langer fermenteren, om onnodige alcoholvorming en teveel restsuikers te voorkomen.
🌱 Goed voor jou én de planeet
Herbruikbare cultuur voor meerdere batches
Minder verpakkingsafval vergeleken met kant‑en‑klare flesjes
Duurzaam en bewust drinken
Ingrediënten
Rietsuiker*, gevriesdroogde waterkefir cultuur*, micro-organismen: Lactobacillus, Lactococcus, Leuconostoc, Saccharomyces, Acetobacter.
* Producten afkomstig van biologische landbouw.
° Fairtrade-ingrediënt. 75% van de agrarische ingrediënten is afkomstig van Fair Trade (suiker: Paraguay).
Kwaliteitsgarantie
Product gecertificeerd FR-BIO-01 – Fair Trade gecontroleerd volgens de Fair for Life-norm, beschikbaar op www.fairforlife.org
Gegarandeerd GMO-vrij en zonder ionisatiebehandeling in overeenstemming met EG-verordeningen 834/2007 en 889/2008 met betrekking tot de productie en etikettering van biologische producten.
Is een officieel geregistreerd biologisch product.
Voedingswaarde
Gemiddelde voedingswaarden Per 100 g poeder (er zit 5 gram in het zakje):
Energie: 1683 kJ / 396 kcal
Vet: <0,5 g, waarvan verzadigd: <0,1 g
Koolhydraten: 98,8 g, waarvan suikers: 97,5 g
Eiwit: <0,5 g
Zout: 0,03 g
Bewaren
Zolang u het niet gebruikt, bewaar het fermentpoeder dan in de diepvries. Dan is het nog 1 jaar goed houdbaar. Na ontdooien is het direct bruikbaar voor een eerste bereiding.
Ps: Op de eerste foto staan 2 zakjes getoond. Uiteraard ontvangt u het aantal wat u daadwerkelijk besteld heeft.
Mutatiedatum: 30-08-2025
Barcode
3176800001640
Gewicht
0,030 Kg
Artikelsoort
Probiotica
Soort pagina
Artikel
Producent/Merk
Nat-Ali
Kefir?
Ja