Sprankelend lekker
Biologisch kombucha ferment
Overzicht🍹 Kombucha Ferment – Zelf eenvoudig gezonde kombucha maken
Oorspronkelijk afkomstig uit Azië, is deze frisse en sprankelende drank zeer verfrissend!
Ontdek hoe jij thuis in een handomdraai je eigen frisse, bruisende kombucha brouwt.
Met ons premium Kombucha Ferment maak je niet alleen een smaakvol drankje, maar ondersteunt ook je lichaam.
De kombuchastarter is een combinatie van bacteriën en gisten die sucrose en fructose fermenteren, met een veel gezonder en lekkerder eindresultaat. Er blijft weinig suiker over!
De kombucha thee wordt gemaakt door zuivere zwarte of groene thee en suiker toe te voegen en het te laten fermenteren. Voor het maken van kombucha is geen speciale apparatuur nodig, wel een glazen pot met afdekdoekje en elastiek.
Een fermentatiepot met waterslot of luchtslot, of zelfs een lege schone jampot is ook prima.
Ps: Dit product is pas leverbaar ná 21 september!
✨ Waarom kiezen voor ons kombucha ferment?
Ultiem gebruiksgemak: je voegt bij de kombucha starter (de inhoud van het zakje) simpelweg water, suiker en thee toe, laat het fermenteren, en geniet.
Geen ingewikkelde stappen of dure apparatuur nodig.Constante kwaliteit: zorgvuldig samengestelde ferment‑culturen garanderen elke keer dezelfde heerlijke smaak.
Eerlijke ingrediënten: vrij van kunstmatige toevoegingen, gemaakt met pure, natuurlijke componenten.
💚 Ondersteuning voor je gezondheid
Kombucha staat bekend om zijn natuurlijke fermentatie en het rijke aanbod aan:
Probiotica – kunnen bijdragen aan een gezonde darmflora
Antioxidanten – helpen je lichaam beschermen tegen vrije radicalen
Organische zuren – ondersteunen je spijsvertering
Onze fermentcultuur behoudt al deze eigenschappen, zodat jij profiteert van een drankje dat én lekker is én je welzijn kan ondersteunen.
🥄 Zo gemakkelijk is het
De eerste keer gaat het zo:
Zet 1 liter groene of zwarte thee. Gebruik bij voorkeur gewone thee, aangezien aroma's de smaak kunnen beïnvloeden.
Giet de thee in een schone, luchtdichte pot en laat afkoelen.
Voeg de inhoud van het zakje met kombucha starter en 50 g suiker toe.
Sluit de pot goed af en laat 5 tot 8 dagen fermenteren bij kamertemperatuur (20-25 °C).
Klaar!
Drink de kombucha gekoeld, dan is deze het lekkerst. De drank is maximaal 4 dagen houdbaar in de koelkast.
Een klein deel van de kombucha drank gebruik je als starter om tot 5 keer een nieuwe lading kombucha te fermenteren.
Gebruik dan steeds 200 ml kombucha drank, als starter en herhaal de instructies.
Let er op dat fruitvliegjes gek zijn om kombucha!
Wat leveren we
2 Zakjes ferment. U kunt ook voor nog meer voordeel kiezen voor 3 (x 2 zakjes), of 5 (x 2 zakjes) stuks.
De meegeleverde gebruiksaanwzing krijgt u op papier bij uw bestelling en is gebaseerd op het gebruik van 1 zakje, goed voor een eerste fermentatie van 1 liter.
Aandachtspunt
De drank kan een zeer kleine hoeveelheid alcohol bevatten (0,5% tot 1% bij aanhouden van gebruiksaanwijzing) als gevolg van fermentatie.
Het is daarom niet aanbevolen voor zwangere vrouwen, vrouwen die borstvoeding geven of zeer jonge kinderen zonder medisch advies.
Gebruik ook niet meer suiker dan aangegeven en laat het niet langer fermenteren, om onnodige alcoholvorming te voorkomen.
🌱 Goed voor jou én de planeet
Herbruikbare cultuur voor meerdere batches
Minder verpakkingsafval vergeleken met kant‑en‑klare flesjes
Duurzaam en bewust drinken
Ingrediënten
Bruine rietsuiker*°, gevriesdroogde fermentcultuur* (rietsuiker*, gevriesdroogde bacteriën en gisten: Lactobacillus, Lactococcus, Leuconostoc, Saccharomyces, Acetobacter), citroenextract*.
* Producten afkomstig van biologische landbouw.
° Fairtrade-ingrediënt. 75% van de agrarische ingrediënten is afkomstig van Fair Trade (suiker: Paraguay).
Kwaliteitsgarantie
Product gecertificeerd FR-BIO-01 – Fair Trade gecontroleerd volgens de Fair for Life-norm, beschikbaar op www.fairforlife.org
Gegarandeerd GMO-vrij en zonder ionisatiebehandeling in overeenstemming met EG-verordeningen 834/2007 en 889/2008 met betrekking tot de productie en etikettering van biologische producten.
Is een officieel geregistreerd biologisch product.
Voedingswaarde
Gemiddelde voedingswaarden Per 100 g poeder (er zit 5 gram in het zakje):
Energie: 1683 kJ / 396 kcal
Vet: <0,5 g, waarvan verzadigd: <0,1 g
Koolhydraten: 98,8 g, waarvan suikers: 97,5 g
Eiwit: <0,5 g
Zout: 0,03 g
Bewaren
Zolang u het niet gebruikt, bewaar het fermentpoeder dan in de diepvries. Dan is het nog 1 jaar goed houdbaar. Na ontdooien is het direct bruikbaar voor een eerste bereiding.
Mutatiedatum: 29-08-2025
Barcode
3176800001688
Gewicht
0,027 Kg
Artikelsoort
Probiotica
Soort pagina
Artikel
Producent/Merk
Nat-Ali
Kefir?
Nee
Eigen product?
Nee