Mineraalrijke rietsuiker variant

2018 Mei - Nieuw in assortiment: Oersuiker of oerzoet

Vorige Artikel 11 van 19 Volgende

Wat is oerzoet?

Een nieuw product in ons assortiment: Oersuiker, ook wel sucanat of oerzoet genoemd. Ideaal als mineraalrijke vorm van suiker voor de waterkefirbereiding. Het is vergelijkbaar met het wat bekendere melassestroop, wat zeg maar de 'natte variant' is van oersuiker.
Deze suiker is zeer geschikt om waterkefir mee te maken. Ook kunt u het door de rietsuiker mengen, om daar wat meer mineralen aan toe te voegen. Dat komt de kefircultuur weer ten goede.

Productgegevens

Inhoud: 500 gram
Importeur: Nieuwe Band
Biologisch?: Ja
Fairtrade?: Ja
Verpakking: papier
Houdbaarheid: Meestal een paar jaar

Herkomst: Costa Rica. Wordt verbouwd door een boerencoöperatie. Zij ontvangen hiervoor een fairtradepremie.

Hoe, wat waarom kunt u teruglezen op de productpagina.

Meer info

Zelf gebruiken wij het i.c.m. rietsuiker in een verhouding van 1 deel oersuiker en 5 tot 10 delen witte- of rietsuiker.

Deze suikervorm werkt ook een 'langzamere' koolhydraat, als je het vergelijkt met bv. witte en rietsuiker. Geeft dus een minder hoge suikerpiek in het bloedbeeld, daardoor ook een goed alternatief (minder slecht dan gewone en rietsuiker) voor bakken en ander huishoudelijk gebruik.

De smaak is behalve zoet ook wat kruidig/zoutig. Dit komt door de aanwezige mineralen. Bij gebruik in taarten of koekjes, verdwijnt deze afwijkende smaak weer.

Producent
Nieuwe Band

┬ę 2011 - 2021 Kefirshop | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel