Kefir en wetenschap
Wetenschap en kefir
Hier vind u een overzicht van betrouwbare wetenschappelijke publicaties en links waar probiotica in zijn algemeenheid, of kefir in het bijzonder, genoemd worden.
Kefir
- Microbiële samenwerking geheim van kefir (4-1-2021, Ortho)
- Metabolic cooperation and spatiotemporal niche partitioning in a kefir microbial community (4-1-2021, Pubmed)
- Minder angst met gefermenteerd voedsel (15-8-2015, Ortho)
- Fermented foods, neuroticism, and social anxiety: An interaction model (15-8-2015, Pubmed)
- Melkkefir en wetenschappelijke klinische studies
- Referentielijst wetenschappelijke en semiwetenschappelijke publicaties
- Publicaties en reviews via PubMed - NCBI
Probiotica algemeen
- Niet-zuivel ook geschikt als bron van pre- en probiotica (3-6-2020, Ortho)
- Non-Dairy Fermented Beverages as Potential Carriers to Ensure Probiotics, Prebiotics, and Bioactive Compounds Arrival to the Gut and Their Health Benefits (3-6-2020, Pubmed)
- Cholesterolverlaging met probiotica
- Probiotica en kindereczeem
- Probiotica in behandelprotocol IBD
- Hersenletsel: probiotica vermindert infectierisico
- Probiotica ondersteunt behandeling H. pylori-infectie
- Beïnvloeden probiotica de suikerstofwisseling?
- Dierstudie: probiotica reguleren emotioneel gedrag
- Probiotica tegen luchtweginfecties
- Gezondere tanden met probiotica
Gebruikte bronnen
Wordt aan gewerkt; is nogal een klus :(