Multifunctioneel doek van de rol

Kaasdoek van de rol

Vorige Artikel 10 van 10
€ 8,00 € 7,00 (inclusief btw)
Voorraad 10 stuks

Gebruiksmogelijkheden kaasdoek

Geschikt voor het 'fijnzeven' van:

  • Melkkefir (om veel dikkere kefirkwark, of hangop te maken).
  • Waterkefir (voor het fijnfilteren, zodat de drank een stuk helderder is en geen 'drab' bevat).
  • Als afdekdoek voor potten zonder deksel (met postbode-elastiek vastzetten). Hierdoor wordt er geen overdruk opgebouwd, maar blijven fruitvliegjes e.d. weg bij de kefir.
  • Bouillon te bereiden en te fijnzeven.

U ontvangt hiermee een grote lap stof, waar meerdere losse kaasdoeken (van gewenste afmeting) of afdekdoekjes voor potten gehaald kunnen worden.

Kwaliteit van het katoenen doek

Het betreft een goede kwaliteit katoenen kaasdoek, die de dunnere wei goed doorlaat, maar de vaste stoffen goed vasthoudt. Daardoor krijgt u een goed eindresultaat!

Aan 1 rand is het netjes afgewerkt, aan de 3 andere randen is het geknipt en heeft het dus hier en daar wat losse draden. Met een lockmachine of omgezoomd zigzaggen rafelt het doek niet meer.
De kaasdoek moet voor gebruik nog een keer op maximaal 40 graden worden gewassen. Dit doek is niet behandeld met chemicaliën. Hiermee kunt u van de bereide melkkefirdrank, op eenvoudige wijze kefirkwark of kefirkaas maken.

Ook kan er wat spanning op het doek staan (onder spanning in fabriek opgerold), waardoor het doek niet rechthoekig lijkt. Kwestie van een beetje aan de hoeken trekken.

Voor het eerste gebruik goed afspoelen, eventueel met toevoeging van een klein beetje keukenzout om het weefsel soepel te houden. Niet warmer dan 40 graden wassen (krimpt maximaal 2 cm. op 1 meter).

Als u hem als kaasdoek gaat gebruiken

Dit doek is bij uitstek geschikt om als kaasdoek gebruikt te worden. Zo verkrijgt u eenvoudig een heerlijke dikke kwark. Daar is dus geen verdere fermentatie voor nodig. U hebt alleen bereidde melkkefir drank nodig.

Kant en klare kaasdoek?

Als u het niet ziet zitten om zelf een kaasdoek te knippen en naaien, geen probleem. We hebben ook een alternatief via onze standaard kaasdoek (stevig en netjes afgewerkt) die we ook verkopen.

Ook de kefir kwarkzak is een goed alternatief. Daarmee kan je nog wat gemakkelijker hangop maken. Aan u de keuze!

Stappenplan hangop maken of kefirkwark maken

U spant de kaasdoek over een beslagkom of pan heen, met bv. een postbode-elastiek en giet de melkkefir erop. Zet alles wel op een bord, want er zal wei langs de buitenkant wegdruppen. Af en toe even doorroeren omdat het anders een stuk langer duurt voordat alles doorgelopen is. De smaak van de kwark/kaas is een stuk milder en minder zuur dan de kefirdrank zelf. De wei-achtige vloeistof die doorloopt is daarentegen weer zuurder en daardoor bruikbaar om deze als basis voor dressing te gebruiken.

Houd er rekening mee dat het een aantal uren (tot een halve dag) duurt, voordat de dunnere wei is doorgelopen en de dikkere 'kefirkwark' op de doek achterblijft. Dat is normaal!

Specificaties kaasdoek

  • Lengte: 100 cm
  • Breedte: 75 cm
  • Materiaal: 100% ongebleekt katoen
  • Omgezoomd?: Nee
  • Wasvoorschrift:
    • Machinaal: maximaal 40 graden (ongeveer 1 op 3 keer gebruik)
    • Met warm/heet water spoelen en voorzichtig uitwringen

Mutatiedatum: 18-09-2021

Lengte
100 cm

Breedte
75 cm

Hoogte
0 cm

Gewicht
0,11 Kg

Producent
Van Gelderen stoffen

Eigen product?
Nee

© 2011 - 2021 Kefirshop | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel