O.b.v. door verse kefir gefermenteerde biest

Colostrum Kefir gefermenteerd

Artikel 1 van 5 Volgende
€ 44,95 € 41,95 (inclusief btw)
Voorraad 6 stuks

Wat is colostrum?

Rundercolostrum is de eerste melk voor een pasgeboren kalf krijgt van de koe. Runder Colostrum is een unieke voedingsbron en heeft een unieke samenstelling en bevat onder andere immunoglobulinen, groeifactoren, interferonen, interleukinen, lactoferrine, aminozuren, vitaminen en mineralen.

Het merendeel van de informatie die u hier terugvind is afkomstig van de producent van dit product Paleo Powders.

Bijzondere eigenschappen colostrum

Colostrum bevat een ware overvloed aan verbazingwekkende stoffen. Voor pasgeborenen bevordert dit bijzondere ingrediënt van melk een goede start in het leven en een gezonde groei. Na het zuigelingenstadium biedt rundercolostrum als voedingssupplement waardevolle voedingsstoffen die jong en oud voeden en ondersteunen. Er bestaat haast geen ander natuurlijk product dat zoveel perfect uitgebalanceerde en sterk geconcentreerde voedingsstoffen biedt als colostrum. Waardevol dus, maar ook niet als los product in de supermarkt verkrijgbaar.

Gezondheidsvoordelen Colostrum

  • Het is rauw gevriesdroogd om mineralen, vitamines en cofactoren te behouden.
  • Bevat krachtige immuunfactoren, zoals PRP's (prolinerijke polypeptiden), immunoglobulinen, lactoferrines, cytokinen en glycoproteïnen.
  • Bevat bioactieve essentiële vitamines, mineralen, enzymen en aminozuren.
  • Puur geformuleerd met hoogwaardige ingrediënten.
  • Vrij van allergenen en onafhankelijk getest op zuiverheid.
  • Bevat geen antibiotica, vulstoffen of hormonen en is GMO-vrij.
  • Ruim 700 samenwerkende stoffen in geconcentreerde samenstelling.
  • Colostrum is één van de rijkste voedselbronnen van antilichamen.
  • Colostrum biedt de meest fundamentele voedingswaarde.
  • Het colostrum wordt binnen de eerste 24 uur zorgvuldig en duurzaam gewonnen.

De voordelen van rundercolostrum voor de menselijke gezondheid - een voedzaam 'whole food' dat zijn naam eer aandoet - is grondig onderzocht.

Rundercolostrum is een complete voedselbron die voedzaam en complex is; alle voedingsstoffen werken synergetisch samen ten behoeve van een collectief geheel. Maar biest (ook wel: biest melk genoemd) is niet alleen voeding.

Het is ook een geavanceerd 'signaalsysteem' voor het hele lichaam dat een wisselwerking heeft met veel delen van het lichaam; bijvoorbeeld met het endocriene stelsel en het immuunsysteem. Rundercolostrum lijkt erg op menselijk colostrum en heeft voor een groot deel een soortgelijke samenstelling.

Colostrum 2.0

1. Verbetering door colostrum met melkkefir te combineren

Colostrum nog verder verbeteren? Dat werd niet mogelijk geacht, totdat... de enorme voordelen van melkkefir er aan werden toegevoegd. Dat werd bereikt door het colostrum te fermenteren met levende kefirkorrels.

2. De meerwaarde van colostrum + kefir

De breedspectrum micro-organismen in de kefircultuur werken als kleine bioreactoren en creëren veel verschillende verbindingen, waaronder een overvloed aan bioactieve peptiden die vaak uniek zijn voor melkkefir. Deze actieve biopeptiden van extreem kleine afmetingen vervullen vele functies in het hele menselijk lichaam.

De oorspronkelijke voordelen van colostrum blijven tijdens de fermentatie behouden, waardoor gefermenteerde colostrum een bijzondere meerwaarde heeft.

Kefir-gefermenteerde colostrum: een 'quin-biotisch' supplement

Hoogwaardige, volvette Europese colostrum met minimaal 20% immunoglobulinen wordt 48 uur gefermenteerd. Naast een specifieke startercultuur (ferment) worden ook echte, ambachtelijke kefirkorrels uit Roemenië gebruikt om het proces en de goede eigenschappen verder te verbeteren.

Eenmaal klaar, is het oorspronkelijke colostrum inhoudelijk getransformeerd. Er zijn meer dan 300 nieuwe unieke bioactieve peptiden gevormd en er is een 'quin-biotisch' (5-componenten) supplement gecreëerd.

Multi biotisch

'Quin-biotic' is een nieuwe term voor een alles-in-één voedingssupplement: één supplement met de volgende biotische kenmerken. Het is:

  • Prebiotisch
  • Probiotisch
  • Parabiotisch
  • Postbiotisch
  • Probiotaceutisch

Wat deze betekenen wordt hieronder toegelicht.

Let wel!

Dit is geen in het laboratorium, kunstmatig gemaakte formulering van individuele, geïsoleerde verbindingen! Kefir-gefermenteerd colostrum is niet alleen krachtig vanwege de voedingsbestanddelen die in colostrum aanwezig zijn of vanwege de micro-organismen die in melkkefir zitten.

Het is zo krachtig, juist omdat het samen wordt gekweekt en getransformeerd door de kefirfermentatie. De symbiotische en synergetische interacties die optreden tijdens de fermentatiefase realiseren het verbazingwekkende potentieel voor complexiteit in natuurlijke voedingsmiddelen volledig!

 

Prebiotisch, probiotisch, parabiotisch, postbiotisch en probiotaceutisch: alles-in-één

1. Prebiotisch

De peptiden met een laag molecuulgewicht (<3000 Da), maar ook een gevarieerde selectie van polysachariden zoals de unieke stof kefiran, zijn verantwoordelijk voor een verscheidenheid aan prebiotische effecten.

2. Probiotisch

Probiotische effecten zijn afkomstig van de volgende intacte en levensvatbare (ook in maag en darmen) micro-organismen: Lactobacillus spp (L. acidophilus, L. Kefiranum, L. kefir, L. parakefir, L. helveticus, L. delbrueckii – bulgaricus, L. casei, Saccharomyces spp., Lactococcus lactis en C. lipolityca. Deze diverse bacteriestammen zijn afkomstig van de complexe en zeer diverse traditionele en levende melkkefirkorrels die naar verluidt een groot aantal CFU's (Colony Forming Units) en tientallen verschillende bacteriesoorten en gisten bevatten.

3. Paraprobiotisch

Parabiotische effecten zijn het gevolg van geïnactiveerde microbiële cellen van probiotica. Dit zijn intacte of gescheurde cellen die celcomponenten bevatten. Deze componenten omvatten alles van peptidoglycanen en teichoïnezuren tot oppervlakte-eiwitten en zelfs ruwe celextracten met complexe chemische samenstellingen.

4. Postbiotisch

Het postbiotische effect komt door de vetzuren met een korte keten die door de micro-organismen tijdens de fermentatie van onder meer de vetzuren met een langere keten worden aangemaakt en ook door enzymen en biosurfactanten.

5. Probiotaceutisch

Van probiotica afgeleide factoren die bijvoorbeeld bijdragen aan de darmhomeostase.

Van probiotische afgeleide functionele factoren kunnen allerlei soorten biomoleculen en metabolieten zijn, waaronder peptiden, maar ook indoolderivaten en zelfs bacteriociden zoals reuterine, nisine en pediocine. Van deze factoren is aangetoond dat ze de reacties van de gastheer reguleren en zij worden beschouwd als ondersteunende targets.

Andere bijzondere eigenschappen

1. Extra verbindingen

Naast bioactieve peptiden kunnen honderden andere biomoleculen worden gevonden in het met kefir gefermenteerde colostrum.

Belangrijke componenten zijn vrije aminozuren, biologische zuren, vitamines, probiotische micro-organismen, immunoglobulinen, lactoferrine, overdrachtsfactoren, groeifactoren, enzymen, cytokines, PRP's, antioxidanten, endorfines, interleukines, interferonen, telomerase, transferrine, biotine, L-carnitine, melatonine, insuline, lysozyme, C3, C4 en orosomucoïde, α-1-fetoproteïne, α-1-antitrypsine, macrofaag-activerende factoren (MAF's), xanthine-oxidase en lactoperoxidase.

3. Peptiden

De fascinerende eigenschappen van voedingspeptiden worden steeds meer erkend. Veel van de fysiochemische rollen van natuurlijk voorkomende peptiden met een laag molecuulgewicht worden uitgevoerd door peptidesequenties, vaak ook versleuteld in het oudereiwit. Bioactieve peptiden worden gedefinieerd als peptidesequenties van aminozuren, hetzij als geïsoleerde structuren of in een eiwit, waarvan bekend is dat ze een effect hebben op de menselijke lichaamsfuncties en gezondheid. Deze bio-activiteit gaat verder dan de bekende voedingswaarde van aminozuren en eiwitten. Bio-actieve peptiden zijn echte boodschappermoleculen en kunnen belangrijke, specifieke en nuttige lichaamsfuncties reguleren.

Paleo-acceptabel en goedgekeurd :)

Gefermenteerde voedingsmiddelen en dranken begeleidden en vergemakkelijkten mogelijk de overgang van jager-verzamelaarsgemeenschappen naar landbouwgemeenschappen. Binnen veel traditionele culturen zijn ze sindsdien een bouwsteen van de menselijke voeding gebleven.

Onze geschiedenis met melk presenteert een kip-of-ei-raadsel. Mensen konden de drank niet verteren voordat ze mutaties ontwikkelden die hen daarbij hielpen - maar ze moesten al melk consumeren om hun DNA te veranderen. "Er is altijd de vraag geweest wat er eerst was: de culturele praktijk of de mutatie." Er zijn aanwijzingen dat we melk tot ons namen voordat we de genetische hulpmiddelen hadden om haar goed te verteren.

Het lijkt erop dat onze voorouders al veel langer een symbiotische relatie met runderen hadden. Het is waarschijnlijk dat sporadische consumptie van zuivel, of zelfs colostrum, daarom niet ongewoon was. Hoewel zuivelproducten niet behoren tot de strengste versies van het paleodieet, worden gefermenteerde vormen van zuivelproducten in minder strikte variaties wél geaccepteerd en gewaardeerd, of op basis van persoonlijke tolerantie. Dit komt omdat dergelijke producten bijna een eigen voedselgroep vormen en aanzienlijk verschillen van niet-gefermenteerde zuivelproducten.

Gefermenteerde zuivel maakt het verschil

Gefermenteerde zuivel is fundamenteel anders dan niet-gefermenteerde zuivel. Fermentatie maakt van gewone zuivel een totaal ander product. Melksuikers worden afgebroken en de melk wordt op vele manieren verrijkt. Een in principe 'arme' drank qua voedingsstoffen, wordt een 'rijke' drank. Ongewenste en potentieel problematische componenten uit zuivel worden tijdens het proces omgezet en blijven niet of nauwelijks in het eindproduct aanwezig. Een relevant en bekend voorbeeld is de melksuiker lactose. Tegelijkertijd verhoogt fermentatie de complexiteit en voedingsdichtheid, aangezien de kefirbacteriën en gisten extra voedingsstoffen produceren. Dit resulteert in een goed te verdragen, rijker en gezonder product in vergelijking met niet-gefermenteerde zuivelproducten.

Een duidelijke definitie van fermentatie zou dit kunnen zijn:  "voedingsverrijking door gunstige microbiële groei en enzymatische omzettingen van voedselcomponenten".

Highlights Kefir-gefermenteerde colostrum

  • Kefir-gefermenteerde colostrum bevat meer dan 65 keer meer peptiden met een laag moleculair gewicht.
  • Kefir-gefermenteerde colostrum bevat 4,6 keer meer gezonde vetten.
  • Kefir-gefermenteerde colostrum bevat 66 keer minder lactose (5,5 mg per capsule).
Inhoud

120 plantaardige capsules

GebruiksaanwijzingNeem 2 capsules per dag voor een maaltijd.
OpmerkingHoud je aan de aanbevolen dagelijkse dosering, tenzij anders geadviseerd. Een gevarieerde, evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl zijn belangrijk. Voedingssupplementen zijn geen vervanging van een gevarieerde voeding.
Ingrediënten per capsule500 mg Colostrum (Kefir Gefermenteerd)
Note: Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid niet vastgesteld.
Overige Ingrediëntencellulose (capsule)
AllergenenBevat koemelk
Geschikt voor veganistenNee
Geschikt voor vegetariërsJa
GlutenvrijJa
Paleo en Keto geschikt?Ja
GebruiksadviesBuiten het bereik van kinderen houden. Raadpleeg vóór gebruik een deskundige in geval van zwangerschap, borstvoeding, ziekte of medicijngebruik. Bewaaradvies: zie verpakking
BewarenAfgesloten, droog, donker, koel (15°C-20°C).
Buiten het bereik van kinderen houden.

Mutatiedatum: 23-12-2022

Lengte
6 cm

Breedte
6 cm

Hoogte
11 cm

Barcode
2258903113633

Gewicht
0,5 Kg

Producent
Paleo Powders

Kefir?
Ja

Eigen product?
Nee

© 2011 - 2023 Kefirshop | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel