Benodigheden

Als u nog geen kefirervaring heeft, is het logisch dat u niet precies weet wat u nodig heeft en wat verstandig is. Daarnaast is er nog een verschil tussen wat u absoluut nodig heeft en wat eventueel handig kan zijn, dus optioneel. Vandaar hieronder een overzicht:

Melkkefir

Absoluut nodig voor verwerking melkkefir

  • Verse levende melkkefirkorrels
  • Een kunststof bolzeef van 18 cm.
    Soms worden er (veel) kleinere zeven verkocht, maar u zult merken dat het doorlopen van de drank door de zeef erg traag gaat. Als u uitgaat van de verwerking van een liter per keer, zal u zelfs bij een zeef van 18 cm. de gehele massa in de zeef moeten schudden, trillen e.d. om ervoor te zorgen dat u uiteindelijk alleen nog "kefirnatte" melkkefirkorrels in de zeef overhoudt.
    Als u altijd minder dan een driekwart liter kefirdrank bereid, kunt u ook volstaan met de bolzeef van 14 cm.
  • Weckpot of andere afsluitbare pot. Dit voor de bereiding zelf van de melkkefir.
    Deze kunt u natuurlijk via winkels als Xenos, Blokker, Hema, Ikea e.d. verkrijgen.
    Echter, voor het beste resultaat kunt u beter een zogenaamde kefirpot of Brabantiapot gebruiken. Deze garanderen de kwaliteit van de kefir op de langere termijn veel beter, doordat overdruk gemakkelijk naar buiten kan, maar andersom lucht van buiten (met mogelijk slechte bacteriën of schimmelsporen) niet.
  • Houten of kunststof lepel. Om de kefir door te roeren en deze te kunnen scheppen.
  • Beslagkom. Om de gezeefde melkkefirdrank in op te vangen.
  • Bereidingsinstructie.

Optioneel

  • Kunststof bolzeef van 7 cm.
    Deze is handig voor het overscheppen van melkkefirkorrels, indien u bv. te veel melkkefirkorrels heeft.
  • Melkkefir en waterkefirboek van Peter Bauwens.
    Hier staan veel recepten, maar ook de bereidingswijze en achtergrondinformatie in beschreven. Als u nog aardig blanco bent op kefirgebied is dit een aanrader. Ook de "gevorderde" kefirliefhebber vindt hier voldoende van zijn gading.
  • Kaasdoek. Deze kunt u gebruiken om kefirkwark (te vergelijken met een zeer stevige yoghurt) te maken. Kefirkwark kan weer gebruikt worden om daar kefirkaas van te maken.
  • Kefirlepel. Te gebruiken om de kefir direct vóór het zeven door te roeren, zodat deze veel beter en sneller gezeefd kan worden. Het kan ook met een pollepel. Zolang het maar niet van metaal is en de lepel geen scherpe randen heeft.
  • Kunststof schuimspaan. Om restanten kefirdrank uit de beslagkom te schrapen.
     

Waterkefir

Absoluut nodig voor verwerking waterkefir

  • Verse levende waterkefirkorrels
  • Een kunststof bolzeef van 14 cm.
    Waterkefir loopt zeer snel door de zeef, dus u kunt volstaan met een kleiner formaat.
    Als u altijd minder dan een halve liter waterkefirdrank bereidt, kunt u ook volstaan met de bolzeef van 10 cm.
  • Weckpot of andere afsluitbare pot voor de bereiding. Zie dezelfde opmerkingen zoals bij melkkefir.
  • Houten of kunststof lepel, om de kefir door te roeren en deze te kunnen scheppen.
  • Beslagkom, om de gewonnen melkkefirdrank in op te vangen.
  • Gedroogde, biologische ongezwavelde vruchten. Bestrijdingsmiddelen en sulfieten hebben een zeer slechte en vaak uiteindelijk dodelijke invloed op de levensvatbaarheid van de waterkefir.
  • Bereidingsinstructie

Optioneel

  • Kunststof bolzeef van 7 cm.
    Deze is handig voor het overscheppen van waterkefirkorrels.
  • Melkkefir en waterkefirboek van Peter Bauwens.
  • Kaasdoek
    Deze kunt u gebruiken om de waterkefir te fijnzeven. De vruchten in de drank (vooral bij vijgen) zorgen voor een laagje fijnkorrelige "drab", onderin de waterkefirdrank.
  • Citroen
    Deze wordt vooral voor de smaak gebruikt en is echt niet noodzakelijk voor de bereiding zelf. Ook al wordt vaak anders beweerd. Dit biedt dan ook de mogelijkheid om niet biologische citroenen te gebruiken (als je dat wilt), die je achteraf bij de reeds bereide drank kunt doen. Scheelt in de portemonee. Zo lopen de kostbare waterkefirkorrels geen risico op bestrijdings- en glansmiddelen.

     

U wilt wel kefir gebruiken, maar niet zelf bereiden?

In dat geval kunt u heel goed deze op waterkefir gebaseerde producten gebruiken:

Beide producten bieden de kwaliteit van zuivere waterkefir, maar zonder het "gedoe" om het te maken. Ook nog eens zonder suiker of alcohol, dat krijgt u met verse waterkefir niet voor elkaar. Met wat water of vruchtensap, roeren en klaar. Ook zeer geschikt voor duivemelkers die dit door het drinkwater kunnen doen voor een betere spijsvertering van de duiven en als bestrijding en voorkomen van parasieten. Goed en goedkoop!

Kant en klare melkkefir

Ook kunt u kant en klaar melkkefir ferment gebruiken. Melk waar u een zakje melkkefir poeder bij doet. Een dag laten staan, daarna een paar lepels van de drank (wat inmiddels melkkefir is geworden) bij een nieuwe portie melk voegen. Heel eenvoudig en kan eigenlijk niet mis gaan.

Kant en klare kombucha

Andere probiotica die we ook in kant en klare vorm verkopen. U kunt het direct gebruiken. Deze producten worden vooral gebruikt ter ondersteuning van ontgiften / detox en voor huidreiniging. Klik hier.

© 2011 - 2017 Kefirshop | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel
Voor een correcte werking maakt deze website gebruik van cookies. Accepteren Meer informatie
Wat is een cookie? Een cookie is een klein tekstbestand dat bij je bezoek aan een website naar je computer wordt gestuurd. Zowel deze website als andere partijen kunnen cookies plaatsen. Waar worden cookies voor gebruikt? Deze website gebruikt cookies om het gebruiksgemak en de prestaties van de website te verbeteren. Met behulp van cookies zorgen we er onder andere voor dat je bij een bezoek aan onze site niet steeds dezelfde informatie ontvangt of moet invoeren. Cookies maken het surfen op de site dus een stuk prettiger. Er bestaan verschillende typen cookies. Deze website maakt gebruik van permanente cookies en sessie cookies. Permanente cookies: Hiermee kan de website speciaal op jouw voorkeuren worden ingesteld. Bijvoorbeeld om jouw toestemming tot het plaatsen van cookies te onthouden. Hierdoor hoef je niet steeds jouw voorkeuren te herhalen waardoor je tijd bespaart en gemakkelijker door de webwinkel navigeert. Permanente cookies kun je verwijderen via de instellingen van je browser. Sessie cookies: Met behulp van een sessie cookie kunnen we zien welke onderdelen van de website je met dit bezoek hebt bekeken. Wij kunnen de webwinkel daardoor zoveel mogelijk aanpassen op het surfgedrag van onze bezoekers. Deze cookies worden automatisch verwijderd zodra je jouw browser afsluit. Met welk specifiek doel plaatst deze website cookies? Deze website plaatst cookies om de volgende redenen: Winkelwagen (functionele cookie): Onthouden welke producten in je winkelmandje liggen. Zonder deze cookie kun je geen producten bestellen of in je winkelmandje plaatsen. Cookiekeuze (functionele cookie): Onthouden of je ons toestemming hebt gegeven tot het plaatsen van cookies. Google Analytics (tracking cookie): Meten hoe je de website gebruikt en hoe je ons hebt gevonden en hier met rapportages inzicht in proberen te verkrijgen. Google AdWords (tracking cookie): Meten we hoe je de website gebruikt en hoe je ons hebt gevonden. Deze kennis gebruiken we om onze AdWords campagnes te verbeteren. Facebook (Social Media cookie): Met deze cookie is het mogelijk om onze Facebook pagina te 'liken'. Deze button werkt door middel van code die van Facebook zelf afkomstig is. Twitter (Social Media cookie): Met deze cookie is het mogelijk om onze Twitter pagina te volgen. Deze button werkt door middel van code die van Twitter zelf afkomstig is. AddThis (Social Media cookie): Met deze cookie is het mogelijk om onze content te delen via Facebook, Twitter, Hyves en diverse andere social media websites. Hoe kan ik cookies beheren of verwijderen? Meestal kunnen cookies worden beheerd, bewerkt en verwijderd via je browser. Meer informatie over het in- en uitschakelen en het verwijderen van cookies kan je vinden in de instructies en/of met behulp van de Help-functie van jouw browser.