Melkzuurgisting als conservering

Melkzuurgisting als bewaarmethode

Artikel 6 van 7
€ 13,99 (inclusief btw)
Voorraad 1 stuk

Samenvatting uitgever van Melkzuurgisting als bewaarmethode

"Melkzuurgisting als bewaarmethode en in de dagelijkse voeding" is een zeer praktisch boek met talrijke recepten waarin duidelijk wordt uitgelegd op welke manier u kolen en andere groenten zuurt.

Ook het maken van platte kaas, yoghurt, kefir, kombucha en zuurdesembrood komen uitgebreid aan bod. Melkzuurfermentatie dient in de eerste plaats om de houdbaarheid van voedingswaren te verlengen.

Bij melkzuurfermentatie is er geen verlies van voedingswaren, toxische en onverteerbare stoffen verdwijnen of worden gereduceerd door de vergisting. Tijdens het fermenteren worden antioxidanten aangemaakt en blijven vitaminen C behouden.

Gefermenteerde producten zijn lichter verteerbaar, hebben een gunstig effect op de darmflora en bevatten weinig calorieën!"

 

Beoordeling

Het boek is in het Vlaams geschreven, wat voor de meeste Nederlanders geen enkel probleem is. Alleen voor sommige woorden gebruiken Nederlanders andere synoniemen. Als je de (kleine) verschillen weet, leest het gemakkelijk.

Het boek is gestructureerd van opzet en opgedeeld in drie delen:

 

1. Inzuren van groenten

Zuurkool en andere melkzuurfermentaties

 

2. Melkzuurgisting in de zuivel

In dit gedeelte wordt ook kefir besproken. Zowel de verse melkkefir bloempjes als het melkkefir ferment. Betreft 9 bladzijden met zowel beschrijving, uitleg als recepten. Niet uitputtend dus, maar dat is ook niet de bedoeling van de auteur.
Het draait immers om de diverse conserveermethodes en producten, gebaseerd op melkzuurgisting. Dus de inwerking van goede melkzuurbacteriën.

 

3. Melkzuurgisting in de broodbak

Zowel desem als regulier deeg worden besproken.

Een mooi boekje, niet al te dik, maar daardoor goed toegankelijk. Afwisselend beschrijvend en vervolgens praktische recepten en bereidindswijzes en handige tips. Van dezelfde auteur zijn ook andere boeken beschikbaar die ook met conservering te maken hebben, zoals drogen. Maar ook rauwkost en kiemen. Deze zijn vergelijkbaar van opzet.

Het boekje bevat achterin nog een index (altijd handig), plus een aantal lege gelinieerde bladzijdes voor eigen notities.
Ook bevatten alle pagina's een brede lege linker- of rechter marge voor notities. Wat ook goed aansluit bij het feit dat dit een echt 'doe' boekje is.

 

Boekgegevens

Auteur

Roos van Hoof

EAN

9789081739474

Categorie

  • Kookboeken
  • Dieet & gezond
  • Boeken

Type

Paperback

Druk

Juli 2015

Pagina's80

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mutatiedatum: 01-12-2023

Lengte
23,5 cm

Breedte
16,5 cm

Hoogte
0,6 cm

Barcode
9789081739474

Gewicht
0,49 Kg

Producent/Merk
Brouwland Bvba

Kefir?
Nee

© 2011 - 2024 Kefirshop | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel