Boek: “Verrot lekker” van Christian Weij

Vorige Artikel 3 van 4 Volgende
€ 27,50 (inclusief 9% btw)
Voorraad 9 stuks

Inhoud

Een prachtig boek over alle facetten van fermenteren van groente, fruit, kruiden en - inderdaad - ook kefir. Een zeer compleet en mooi geïllustreerd boek, goed leesbaar en toegankelijk. Gaandeweg het lezen zult u steeds meer kriebels voelen om niet alleen leuke recepten uit te proberen, maar ook gezondere voeding tot u te nemen. Het koksmes snijdt dus aan twee kanten!

Samenvatting

"Fermenteren is een opvallende trend. We zien topchefs als Jonnie Boer heel erg in de weer met fermenteren."Hans Steenbergen, Foodtrendwatcher of the year. Fermenteren is het functioneel laten rotten van voedsel. Het is een oude vorm van conserveren, een techniek van vroeger die helemaal terugkomt. Het past in de trend van gezond en het verduurzamen van voedsel. Alles wat we lekker vinden, is vaak gefermenteerd. Zoals: vanille, koffie, wijn, bier, kaas, brood, peper, etc. Het enige wat je nodig hebt is zout, water, groente (of fruit), steriele potten en tijd. Verrot lekker is een praktisch kook- en doeboek, met veel recepten. Allerlei producten komen aan de orde: niet alleen groente en fruit, ook zuivel, vlees, vis, noten, zaden en granen. Auteur Christian Weij geeft je zijn basisregels en maakt je thuis in de wereld van het fermenteren. Weij: "Neem een witte kool. Die kun je natuurlijk gewoon laten rotten, maar dan kun je hem na een week of zes weggooien. Je kunt hem ook gecontroleerd laten rotten: als ik er zout bij breng, kan de melkzuurbacterie als enige overleven en die zet de koolhydraten om in melkzuur. En zo ontstaat zure kool."

Boekgegevens

AuteurChristian Weij
UitgeverBertram + De Leeuw
SoortMet illustraties
TaalNederlands
Afmetingen240 mm
Gewicht1,06 kg
Druk4
DatumDecember 2018
NUR440
ISBN139789461561787
Product breedte197 mm
   hoogte29 mm
   lengte240 mm


Uitspraken over het "vernieuwde", oude fermenteren

  • Fermenteren is een opvallende trend. Topchefs als Jonnie Boer zijn heel erg in de weer met fermenteren.” (Hans Steenberger, Foodtrendwatcher)
  • Neem een witte kool. Die kun je natuurlijk gewoon laten rotten, maar dan kun je hem na een week of zes weggooien. Je kunt hem ook gecontroleerd laten rotten: als ik zout toevoeg, kan de melkzuurbacterie als enige overleven en die zet de koolhydraten om in melkzuur. En zo ontstaat zuurkool.” (Christian Weij)

Lengte
24 cm

Breedte
19,5 cm

Hoogte
2,5 cm

Gewicht
0,45 Kg

Producent
Bertram en De Leeuw

© 2011 - 2020 Kefirshop | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel